Košarka

Poraz Bogdanovića, pobjeda Teodosića

Poraz Bogdanovića, pobjeda Teodosića
Foto: Tanjug | Poraz Bogdanovića, pobjeda Teodosića

U najzanimljivijem meču večeri u NBA ligi Milvoki je kao gost pobijedio Oklahoma Siti Tandere 97:95. Rasel Vestbruk je bio na ivici do tripl dabla, ali je istinski junak bio Janis Adetokumbo.

Ne samo da je bio najbolji u svom timu sa 23 poena, 12 skokova i šest asistencija, već je na kraju zabilježio pobjedničko zakucavanje. Prije toga Milvoki je odlično počeo i već u prvoj četvrtini stekao 20 poena razlike (38:18). Domaći su krenuli u postepeno smanjivanje razlike, a preokret je inicirao Rasel Vestbruk. Iako su sve vrijeme bili u zaostatku Vestbruk je gotovo pred sam kraj pogodio trojku za izjednačenje 95:95. Ipak, uslijedio je koš Adetokumba i pobjeda Milvokija.

Pored Adetokumba zapažen učinak imao je Kris Midlton sa 20 pogodaka, dok je Rasel Vestbruk na drugoj strani imao 40 poena (uz očajan šut za tri poena 1/7) 14 skokova i devet asistencija.

Čikago Bulsi su zabilježili novu pobjedu i to protiv divizijskog rivala Indijana Pejsersa 119:103. Opet je odličnu partiju odigrao Nikola Mirotić sa 28 poena, ali je centralna figura bio Finac Lauri Markanen sa 32 pogotka. Kod poraženih Bojan Bogdanović postigao je osam poena, dok je najbolji strijelac bio Daren Kolison sa 30 poena.

Vizardsi su deklasirali Hjuston i nanijeli mu peti poraz zaredom. Bilo je 121:103, a ponovo su prednjačili Bredli Bil sa 21 poenom i Džon Vol sa 17, dok je i Keli Ubre postigao isto koliko i Bil. Na drugoj strani Džejms Harden je postigao 20, a Erik Gordom 16 poena.

Poslije odlične partije protiv Klivlenda Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića poraženi su na svom parketu od Finiks Sansa 111:101. Poraz su pretrpjeli i Golden Stejt Voriorsi od Šarlota, dok su u derbiju Los Anđelesa slavili Kipersi.

Sansi su odigrali odličnu prvu četvrtinu u kojoj su postigli 35 poena i vodili 10 razlike. Domaćin se u nastavku trgao i počeo postepeno da se vraća, dva minuta prije kraja došli su do minusa od samo pola koša 99:98, ali nisu uspjeli da potpuno preokrenu.

Kod pobjednika Devin Buker postigao je 26 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Zek Rendolf sa 14, dok je Bogdanović postigao 13 poena za 30 minuta uz šut iz igre 5/10 od čega za trojke 2/5. Još je zabilježio dva skoka, tri asistencije i blokadu.

Golden Stejt Voriorsi neprijatno su iznenadili u Ouklendu. Poraženi su od Šarlota 111:100, uz sjajnu partiju Dvajta Haurda, koji je postigao 29 poena uz 12 skokova i sedam asistencija. Kod poraženih Kevin Durent 27, Klej Tompson 24, a Drejmondu Grinu falila su samo tri poena za tripl dabl. Imao je 11 skokova i 16 asistencija, uz svega osam poena i tri blokade.

Kao što se to dešavalo ranijih godina u derbiju Los Anđelesa ponovo su slavili Klipersi. Bili su bolji od Lejkersa 121:106, a Miloš Teodosić bio je zapažen kod pobjednika. Za 33 minuta postigao je 11 poena (šut iz igre 3/8, za tri 2/7), uz sedam asistencija pet skokova i ukradenom loptom. Kod Klipersa najbolji je bio Blejk Grifin sa 24 i Lu Viliijams sa poenom manje. Na drugoj strani najefikasniji bio je Džordan Klarkson sa 22 poena.

(Sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije