Košarka

Porazi Bulsa i Majamija

Porazi Bulsa i Majamija
Porazi Bulsa i Majamija

DENVER - Vodeće ekipe NBA lige, Čikago bulsi i Majami hit, doživjeli su poraze u noći između ponedjeljka i utorka, a do pobjede su stigli Boston i Njujork.

Čikago je izgubio na gostovanju u Koloradu; bolji od Bulsa bili su Denver nagetsi koji su pobijedili sa 108:91. Taj Loson predvodio je domaći tim sa 27 poena. Eron Aflalo dodao je 22 koša za 27. pobjedu u sezoni Denvera.

Kod gostiju, najbolji je bio Su Džej Votson sa 17 koševa, a po 14 su ubacili Džimi Batler, Džon Lukas i Karlos Buzer. Najbolji igrač ekipe iz Čikaga Derek Rouz nije igrao.

Čikagu je to 11. poraz u sezoni uz 40 pobjeda.

Majami je poražen na gostovanju u Indijanapolisu, a bolji od tima sa Floride bili su domaći Pejsersi koji su trijumfovali sa 105:90.

Indijanu je do pobjede vodio Djeni Grejndžer sa 25 koševa i devet skokova. Dobro šutersko veče imao je i Daren Kolins, koji je dao 20 koševa uz odličan procenat šuta.

Kod Majamija Dvejn Vejd i Lebron Džejms dali su po 24 koša, ali nisu imali raspoloženih saigrača, pa su Hitsi zabilježili 13. poraz u sezoni.

Boston je na gostovanju u Šarlotu pobijedio jednu od najslabijih ekipa, Bobketse, sa 102:95, uz sjajnu partiju Pola Pirsa koji je vodio Seltikse do pobjede sa 36 koševa i 10 skokova. Kevin Garnet dodao je 24 poena za goste.

Kod domaćih, kojima je poraz bio čak 40. u sezoni, uz samo sedam trijumfa, istakao se Džerald Henderson sa 21 poenom.

Njujork niksi su na svom parketu protiv Milvokija došli do 25. pobjede u sezoni. Oni su trijumfovali sa 89:80, a najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 28 koševa. Uz to je zabilježio i 12 uhvaćenih lopti.

Tajson Čendler i Beron Dejvis dodali su po 13 za pobjednike, dok je kod poraženih rezervista Majk Danlivi bio najbolji sa 26 koševa.

Njujork sada ima po 25 poraza i pobjeda i nalazi se na osmom mjestu u Istočnoj konferenciji. Ukoliko zadrže tu poziciju, Niksi će se naći u plej-ofu.

U ostalim mečevima Hjuston je pobijedio Sakramento sa 113:106, dok je Juta bila bolja od Nju Džersija 105:84.

Orlando je pobijedio Toronto 117:101, a Detroit Vašington sa 79:77. Los Anđeles klipersi slavili su protiv Nju Orleansa 95:87.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije