Košarka

Prekinuta utakmica zbog vrijeđanja Džanana Muse (VIDEO)

Prekinuta utakmica zbog vrijeđanja Džanana Muse (VIDEO)
Prekinuta utakmica zbog vrijeđanja Džanana Muse (VIDEO)

Polufinalnu utakmicu Kupa Krešimira Ćosića obilježile su nemile scene u kojima je navijačka grupa "Tornado" sramnim povicima vrijeđala bh. košarkaša Džanana Musu koji igra za Cedevitu.

Cedevita se plasirala u finale Kupa Krešimira Ćosića pošto je slavila nad ekipom Zadra sa 97:75, ali je cijela utakmica ostala u sijenci vrijeđanja Džanana Muse.

Povicima "Muso Turčine, napu*i se kur*ine" navijačka grupa "Tornado" koja prati ekipu Zadra na utakmicama, prekinula je na trenutak meč polufinala.

Reagovala je i policija koja je udaljila pomenutu grupu iz hale, te je utakimica nastavljena.

Bošnjaci u Hrvatskoj zabrinuti

Povodom prekida košarkaške utakmice polufinala Kupa Krešimira Ćosića između Cedevite i Zadra oglasili su se iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, prenosi Anadolija.

“Duboko smo razočarani i zabrinuti zbog neprimjerenog skandiranja dijela navijača, poticanja govora mržnje i u više navrata aludiranja na pripadnost određenoj vjerskoj i nacionalnoj grupi“, kažu iz VBNM, te dodaju:

“Pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj dali su velik doprinos u društvenom, kulturnom, znanstvenom, političkom, privrednom i sportskom životu, a posebno je važno sudjelovanje Bošnjaka branitelja u stvaranju samostalne i demokratske države Hrvatske. Stoga ovim putem pozivamo nadležne institucije da kroz pozitivne zakone Republike Hrvatske štite temeljna ljudska prava i slobode a učesnike jučerašnjih nemilih događaja najoštrije osude.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije