Košarka

Prepali se navijača: Ludvigzburg tužio Partizan zbog poraza

Prepali se navijača: Ludvigzburg tužio Partizan zbog poraza
Prepali se navijača: Ludvigzburg tužio Partizan zbog poraza

Košarkaški klub Ludvigzburg nikako da se pomiri sa porazom od Partizana u FIBA Ligi šampiona. Njemački mediji prenijeli su da je taj klub podnio žalbu FIBA da se meč ponovo odigra, a nadležni organi u četvrtak su otvorili istragu o incidentu u hali Pionir.

Takav rasplet događaja odmah poslije utakmice odigrane u utorak najavio je i trener Ludvigzburga Džon Patrik uz konstataciju da meč od 28. minuta nije igran u sportskoj atmosferi.

“Motiv za podnošenje žalbe je da jasno stavimo do znanja da ne dozvoljavamo da se bilo ko ophodi prema nama na ovaj način“, rekao je Bjern-Lars Blank, menadžer za odnose sa medijima njemačkog kluba.

Lokalni list Ludvigzburger Krajscajtung podsjeća da je dio navijača Partizana u 28. minutu, nezadovoljan odlukom sudijske trojke da dodijeli tehničku grešku Partizanu, zasuo teren upaljačima i drugim tvrdim predmetima.

Iz njemačkog kluba su nezadovoljni jer smatraju da su poslije pomenutog incidenta arbitri promijenili kriterijum i da je igračima Partizana sve bilo dozvoljeno. Nezadovoljni su bili u Ludvigzburgu i izostankom reakcije sudija i delegata, koji nisu tražili da se isprazni taj dio tribine.

Za razliku od lokalnog medija koji je duel sa Partizanom nazvao Paklom Beograda, iskusni Amerikanac Klif Hemonds, koji je već igrao u više navrata u srpskoj prijestonici sa različitim timovima, uzroke poraza tražio je na drugoj strani.

“Znam kakva je atmosfera tamo, nije baš sportska i fer. Ali, da smo uradili ono što je bilo do nas, dobili bi utakmicu. Ali, moramo da rastemo kao ekipa i naučimo kako da se izborimo sa ovakvim stvarima“, zaključio je Hemonds.

Utakmica je odigrana pred oko 2.500 gledalaca u Pioniru, a Partizan se pobjedom poslije produžetka od 86:82 vratio u igru za drugo mjesto na tabeli E grupe Lige šampiona.

(Mozzartsport.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije