Košarka

Prvi tripl - dabl Nurkića u karijeri

Prvi tripl - dabl Nurkića u karijeri
Foto: Tanjug/AP | Prvi tripl - dabl Nurkića u karijeri

Portland je na svom parketu savladao Klivlend Kavalirse i u noći između srijede i četvrtka stigao do 27. pobjede u sezoni kojom je prekinuo niz od dva poraza.

Portland je do pobjede protiv Klivlenda stigao rezultatom 129:112 i tako Kavalirsima nanio 36. poraz u sezoni.

Do sredine druge četvrtine Klivlend je uspjevao u nekoliko navrata da dođe i do prednosti u ovom meču, ali nisu uspjeli da se odvoje na više od četiri poena niti jednom.

Kada je u prvoj polovini druge četvrtine Portland preuzeo vođstvo, do kraja više nije bilo šanse za goste, a prednost domaćih je samo rasla, čak i do 21 poena u jednom trenutku.

Portland je do nove pobede predvodio Demijan Lilard sa 33 poena, 19 je postigao Sidžej Mekolum, a poen manje Džejk Lajman.

Jusuf Nurkić zabilježio je tripl - dabl sa po 10 poena, skokova i asistencija uz pet blokada. Nurkić je iz igre šutirao tri od šest, a pogodio je i četiri slobodna bacanja za 28 i po minuta na parketu. Nurkiću je ovo prvi tripl - dabl u NBA karijeri.

Na drugoj strani je sa 22 poena najbolji bio Džordan Klarkson, a pratio ga je Ante Žižić koji je za 26 i po minuta postigao 16 poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije