Košarka

Radonjić: Bićemo motivisani, baš kao i Partizan

Radonjić: Bićemo motivisani, baš kao i Partizan
Radonjić: Bićemo motivisani, baš kao i Partizan

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocijenio je danas da očekuje težak meč protiv Partizana u ABA ligi, ali da vjeruje u pobjedu svog tima.

"Realno je reći da će Partizan biti jako motivisan, što zbog činjenice da se igra derbi, što zbog toga što smo ih već dva puta pobedili ove sezone, kao i zbog toga što utakmica za njih nosi rezultatski znacaj. Imaju priliku da pobedama do kraja ligaškog dela ABA lige dođu do pozicije koja bi im omogućila prednost domaćeg terena u plej-ofu", izjavio je strateg crveno-belih.

On je naglasio da meč sa Partizanom dolazi nedugo poslije utakmice u Nišu, na Kupu Radivoja Koraća.

"Mi smo od tada imali dva duela - finale Kupa protiv Mege koji je bio jako težak mec, pa utakmicu protiv Reala. Sa druge strane, Partizan je imao desetak dana da se pripremi za novi meč.", rekao je Radonjić.

On je dodao da će njegov tim odgovoriti Partizanu "identičnom motivacijom".

"Derbi uvek ima poseban karakter i nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i obradovati naše navijače", rekao je Radonjić povodom meča na kojem neće moći da računa na doprinos borbenog Branka Lazića.

"On je van stroja još od Kupa u Nišu i odsustvovaće još neko vreme. U sredu će imati pregled nakon koga ćemo znati kada ćemo moći u potpunosti da računamo na njega. Ostali igrači, ne racunajući mala opterećenja, biće spremni za meč u Pioniru", zaključio je Radonjić.

On se osvrnuo na finalni turnir Radivoja Koraća i naglasio da je zadovoljan odbranom trofeja.

"Zadovoljni smo što smo sa tri pobede u Nišu odbranili trofej Kupa i nastavili trijumfalan niz u tom takmičenju. Imali smo tri duela koja su sa sobom nosila opterećenje, posebno mečevi sa Partizanom i Mega Leksom. Raduje što smo i tada bili na visini zadatka i ostvarili naš cilj", konstatovao je trener Zvezde.

On je naglasio da je Zvezda poslije utrošene ogromne energije u Kupu igrala protiv Reala, "možda najtežeg protivnika koji je mogao da nam dođe u tom trenutku"

"Madriđani važe za jedne od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige ove sezone, tim koji je trenutno u odličnoj formi, sa ogromnim iskustvom i kvalitetom. Na toj utakmici određene periode igrali smo jako dobro, ali je bilo i nekih sa kojima sigurno ne možemo da budemo zadovoljni. Protiv Reala se osetila sva potrošnja iz prethodnog perioda koja je očigledno bila ogromna. Ipak, naše učešće u Evroligi izaziva samo zadovoljstvo. Prvi put u Top 16 fazi, igramo protiv sjajnih protivnika što nam je omogućilo da steknemo veliko iskustvo. Ne treba zaboraviti da smo ubedljivo najmlađa ekipa Evrolige za koju je sjajno to što ima priliku da igra protiv takvih timova kao što je Real", istakao je Radonjić.

Utakmica 23. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati u Pioniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije