Košarka

Radonjić: Ovo je pobeda za našeg Marka

Radonjić: Ovo je pobeda za našeg Marka
Radonjić: Ovo je pobeda za našeg Marka

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pobjedu nad Cedevitom (88:87) posvetio je preminulom navijaču crveno-bijelih Marku Ivkoviću.

Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gdje je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

"Ovu pobedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i dogadaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo pažnju, nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezda je u Zagrebu kontrolisala igru i rezultat tokom većeg dijela drugog poluvremena, ali je domaćin dobrom odbranom i trojkama meč uveo u neizvjesnu završnicu.

"Pokušali smo da se spremimo najbolje što možemo, s obzirom na situaciju. Samim tim, očekivao sam oscilacije i pokušao da ih smanjim na najmanju moguću meru. Bila je prisutna i nervoza. Na kraju smo slavili, došli do bodova, ali i dalje sve je to...", ostao je nedorečen Radonjić.

I borbeni bek crveno-bijelih Branko Lazić nije mogao da ostane bez komentara na tragičan događaj u Istanbulu.

"Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i utakmicu rešimo u našu korist", zaključio je Lazić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije