Košarka

Radonjić: Velika pobeda

Radonjić: Velika pobeda
Radonjić: Velika pobeda

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, istakao je da je dobra odbrana bila ključ pobjede nad Laboral Kućom u petom kolu Evrolige. Zvezda je u četvrtak u Vitoriji slavila sa 86:66 i napravila važan korak ka plasmanu u top 16 fazu.

"Znali smo da moramo da igramo dobro u odbrani kako bismo ih pobedili. I bili smo izuzetno dobri u tom segmentu. Istina, imali smo problema sa pik-en-rolom u drugoj četvrtini, ali to smo rešili u drugom poluvremenu", rekao je Radonjić i dodao:

"Imali smo prednost i u napadu - igrali smo zaista dobro i nije važno što smo imali problema sa šutom za tri poena, sa bacanja smo bili precizni. U drugom poluvremenu smo bolje šutirali i zato je razlika na kraju bila tolika. Odigrali smo odličan meč, ovo je velika pobeda za nas."

Utakmica sa Zvezdom bila je kobna za Marka Krespija, trenera Laboral Kuće, koji je poslije meča dobio otkaz. Krespi, kojeg će privremeno zamijeniti pomoćni trener Ibon Navaro, ove sezone je ostvario dvije pobjede i četiri poraza u šampionatu španije, te dvije pobjede i tri poraza u Evroli.

Zvezdu su do treće pobjede u elitnom takmičenju predvodili Luka Mitrović sa 17 poena. Maik Cirbes sa 15 i Markus Vilijams sa 14. Tornike Šengelija je bio jedini košarkaš Laboral Kuće sa dvocifrenim učninkom, a postigao je 20 poena. Igrači Zvezde su za tri poena šutirali 6-20, ali su bili odlični u skoku. Zabilježili su 45 skokova, dok je rival stao na 26.

Veče je obilježio košarkaš Fenerbahčea Endrju Gaudlok, koji je postao rekorder Evrolige po ubačenim trojkama na jedmom susretu. Amerikanac je u pobjedi Fenerbahčea nad Minhenom (93:86) postigao 10 trojki iz 13 pokušaja i oborio rekord od devet trojki, koji su držali Mirza Teletović (devet trojki iz 13 pokušaja), Tomas Kelati (9-19) i Saulijus Štombergas (9 od 9). Gaudlok je meč zavšio sa 34 poena. Bogdan Bogdanović je ubacio 18 poena, dok su po 16 poena za poraženi tim postigli Nihad Đedović i Vasilije Micić.

Povreda Jovića  

Stefan Jović, košarkaš Crvene zvezde, povrijedio je krajem treće četvrine skočni zglob i prema prvim informacijama moraće pauzirati dvije sedmice. U Španiji je ustanovljeno da nema preloma, ali detaljni pregledi će biti pobavljeni u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije