Košarka

Razija Mujanović i KS BiH zakopali ratne sjekire

Razija Mujanović i KS BiH zakopali ratne sjekire
Foto: Ilustracija | Razija Mujanović i KS BiH zakopali ratne sjekire

Košarkaški savez BiH će u narednom periodu obaviti zvanične razgovore sa Razijom Mujanović oko njenog evenatualnom angažmana u KS BiH.Da je mjesto jednoj od najboljoj košarkašici Evrope svih vremena u kući bh. košarke potvrđeno je danas na prijemu koji je KS BiH održao u čast proslavljene košarkašice koja je od nedavno stanovnik FIBA kuće slavnih.

"Žao mi je što je čestitka malo zakasnila, jer sam u Ženevi predstavljala BiH i KS BiH. Ipak, nikad nije kasno, bitno je da je stigla“, rekla je Mujanovićeva. Višestruka osvajačica medalja sa velikih takmičenja i trostruka najbolja košarkašica Evrope je dodala da je već godinama van košarke, jer je niko nije nikada u BiH nije kontaktirao da bude dio nekog kolektiva. Ipak, vjeruje da je ovo neki novi početak saradnje za KS BiH s kojim već godinama nije bila u dobrim odnosima.

"Ubuduće bi trebali praviti nove pozitivne priče i zaboraviti sve što je bilo i prošlo. Trebamo se okrenuti prema budućnosti košarke BiH. Ja sam uvijek bila na raspolaganju da pomognem razvoju košarke u BiH, pogotovo ženske", dodala je proslavljena košarkašica.

Raza je istakla da je spremna za eventualnu saradnju sa KS BiH i da nikada nije bila protiv bilo kakve saradnje.

"Ova dama zasužuje ovu pažnju i došla je tamo gdje pripada. Mi nemamo puno ovakvih veličina da bi ih se odricali. Mi ćemo već sljedeće sedmice sjesti sa Razijom i razgovorati o tome na koji bi način mogla da se angažuje u KS BiH. Bilo bi dobro da se uključi što više bivših košarkaša i košarkašica, kao što je slučaj u regionu", izjavio je potpredsjednik bh. kuće košarke, Sejo Bukva. Pored njega ispred KS BiH je bio prisutan i član UO KS BiH, Mirsad Đonlagić koji je uručio Mujanovićevoj zahvalnicu za veliki doprinos u ženskoj košarci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije