Košarka

Real bi mogao da ostane bez tri trofeja iz 2015. godine

Real bi mogao da ostane bez tri trofeja iz 2015. godine
Foto: Ilustracija | Real bi mogao da ostane bez tri trofeja iz 2015. godine

Real Madrid mogao bi da izgubi tri trofeja iz 2015. godine zbog slučaja američkog centra Markusa Slotera, piše "La Vanguardia".

Naime, Sloter je priznao kako je te sezone igrao pod lažnim pasošem Ekvatorijalne Gvineje. Razlog je taj što je tako otvorio još jedno mjesto stranom igraču zbog pravila španske lige.

Osim toga, Sloter je rekao da je svom agentu Žulijanu Arandi dao 35 hiljada dolara, ali nije znao koji je daljnji postupak i krši li time zakon. Agent američkog centra tvrdi da su ljudi u klubu odradili cijeli posao, dok iz Reala to demantuju, piše "Marca".

Za svoje postupke će morati da odgovaraju na sudu u Madridu. Datum suđenja još nije poznat, ali tužilaštvo traži dvije godine i šest mjeseci zatvora za sve uključene u ovaj skandal, uključujući i Slotera, koji ove sezone igra za turskog prvoligaša Bašakšehir.

Ako presuda bude osuđujuća, to bi moglo dovesti do sportskih sankcija i oduzimanja naslova prvaka Španije, Evrolige, kao i osvojenog španskog kupa iz 2015, prenosi "Avaz".

Španski trofeji tako bi bili pripisani Barseloni, koja je u prošlosti ukazivala na ovaj problem. Oni su u oba finala te godine izgubili od Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije