Košarka

Real novi prvak Evrope, u Madrid stiže decima

Real novi prvak Evrope, u Madrid stiže decima
Foto: Tanjug | Real prvi put ima dvocifrenu prednost

Košarkaši Real Madrida novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu Fajnal fora Evrolige u Beogradu savladali Fenerbahče sa 85:80.

Turski klub nije uspio da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a poslije ove utakmice Real na svom kontu ima 10 evropskih trofeja.

Fenerbahče je u prvom polufinalu savladao litvanski Žalgiris, dok je ‘Kraljevski klub’ bio bolji od CSKA iz Moskve.

Pored najtrofejnijeg trenera u istoriji evropske košarke Željka Obradovića, u Feneru igraju srpski reprezentativci Marko Gudurić i Nikola Kalinić, dok se najbolji igrač ‘Starog kontinenta’ Luka Dončić od Reala oprostio u stilu.

Duel za treće mjesto između Žalgirisa i CSKA pripao je litvanskom šampionu – 79:77.

Utakmicu u Beogradskoj areni bolje je počeo Fenerbahče koji je, pretežno preko Kalinića i Duveriolua stizao do poena, dok je na drugoj strani obično pogađao Luka Dončić. Sredinom prvog perioda situacija na parketu se preokrenula – Duveriolu i Veseli su dobili po dvije lične greške, kod Reala su povukli rezervisti Fernandes i Ljulj i trojkama donijeli preokret.

Već do kraja četvrtine je ‘Kraljevski klub’ došao do prednosti, a onda sjajnom serijom na startu druge dionice povećao na +8. Ipak, tada je na scenu stupio Nikolo Meli i sa 11 poena održao Fener u egalu, a nekako neprimjetno aktuelni šampion je vratio vođstvo na svoju stranu.

U finišu poluvremena razigrao se Slukas, dodao nekoliko važnih poena i ekipa Željka Obradovića je na pauzu otišla sa minimalnom zalihom.

Odmor je mnogo više prijao španskom predstavniku koji je treću dionicu otvorio serijom 7:0. Tada su Lasovi igrači došli do prednosti i nisu je ispuštali zahvaljujući odličnoj realizaciji napada. I dalje je prednjačio Kozer, dok je odličan doprinos pod košem dao Tavares za novih +8.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije