Košarka

Rekord Jokića, "Ratnici" pregazili "Kavaljere" (VIDEO)

Rekord Jokića, "Ratnici" pregazili "Kavaljere" (VIDEO)
Rekord Jokića, "Ratnici" pregazili "Kavaljere" (VIDEO)

Srpski reprezentativac Nikola Jokić nastavio je da blista ove sezone odigravši protiv Orlanda meč dosadašnjeg toka karijere.

Njegov Denver je slavio sa 125:112, a bivši centar Mega Leksa završio je sa 30 poena (13-19), 11 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

To je Jokiću prvi put u kratkoj NBA karijeri da je dobacio do 30 poena.

U duelu sa Orlandom Jokić je još jednom potvrdio svoj ogromni talenat. Denver je meč prelomio u prve tri dionice koje je riješio u svoju korist, pa je relativno mirno priveo utakmicu kraju.

U svojoj drugoj NBA sezone Jokić prosječno bilježi 13,3 poena, 7,9 skokova i 3,9 asistencija po meču.

Kenet Farid ga je pratio u duelu sa Orlandom sa 20 poena i 5 skokova, dok je Mudiej dodao 18 poena i 13 asistencija. Na drugoj strani, Pejton je ubacio 20 poena uz 12 skokova, a Nikola Vučević je dodao 17 uz 4 skoka.

Denver sada ima skor 16-23 i 9. je na zapadu.

Košarkaši Golden Stejta pregazili su Klivlend kod kuće sa 126:91, u velikom derbiju NBA lige. Repriza prošlogodišnjeg finala nije donijela očekivanu neizvjesnost pošto su Voriorsi odigrali daleko najbolje poluvrijeme ove sezone.

Poslije 24 minuta meč je već bio odlučen jer je na semaforu stajalo nevjerovatnih 78:49.

Golden Stejt je u tom dijelu igre pokazao sav svoj potencijal, a uz blistavo izdanje fantastične četvorke - Durent, Kari, Grin, Tompson.

U trećoj, a posebno četvrtoj četvrtini igralo se znatno opuštenije, pa je tako tim Stiva Kera dobio malu osvetu za težak poraz u finalu kada je Klivlend slavio poslije 1-3, ali i za poraz u prvom meču ove sezone u Klivlendu kada su Kavsi slavili poslije velikog preokreta u posljednjoj dionici.

Voriorsi sada imaju skor 35-6, što je najbolji rezultat lige, a Klivlend je na 29-11.

Durent je za 29 minuta imao 21 poen, 6 skokova i 5 asistencija. Tompson je ubacio pet trojki i 26 poena, a Kari je uz takođe 5 trojki imao 20 poena i 11 asistencija.
Drejmond Grin je u prvom djelu dobio namjernu ličnu zbog toga što je naletio na Lebrona u kontri, ali mu to nije smetalo da ostvari tripl-dabl - 11 poena, 13 skokova i 11 asistencija uz 5 blokada.

Obje ekipe imale su 34 pokušaja za tri, Golden stejt je pogodio 15, a Klivlend 9 puta.

Džejms je završio sa 20 poena i 8 skokova, Irving je dodao 17 poena, ali i samo 2 asistencije, a Šampert je imao 15 poena i 9 skokova.

U sjenci rekorda karijere Nikole Jokića, odnosno velikog derbija između Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, u NBA ligi odigrana su još tri meča. Njujork Niksi poraženi su od Atlanta Hoksa u trileru 108:107.

Filadelfija 76ersi slavili su protiv Milvoki Baksa 113:104, dok su Vašington Vizardsi bili bolji od Portland Trejlblejzersa – 120:101.

Tokom noći. Moris Spejts predvodio je Los Anđeles Kliperse do trijumfa nad Oklahoma Siti Tanderom 120:98, Rudi Gober bio je sjajan u pobjedi Juta Džeza nad Sansima u Finiksu 106:101, a Ajzea Tomas je još jednom bio na svom nivou za novo slavlje Boston Seltiksa, ovoga puta nad gostujućim Šarlot Hornetsima –108:98.

Klipersi su poprilično lako i ubjedljivo stigli do 28. trijumfa u sezoni, a posebno su se istakla dvojica rezervista.

Najbolji je bio Moris Spejts sa 23 poena i deset uhvaćenih lopti, a odlično ga je pratio Rejmond Felton sa 15 poena, šest asistencija i tri skoka.

Odličan je bio i Džej-Džej Redik sa 20 poena, odnosno DeAndre Džordan sa 19 i 15 uhvačenih lopti. Ostin Rivers ubacio je 16, a Brendon Bes deset poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Rasel Vestbruk sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije, ali nije imao pravu podršku saigrača, pošto su samo još Žofri Lovernj sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti i Domantas Sabonis sa 10 poena bili dvocifreni.

Veoma dobar meč odigran je u Arizoni, a Juta je slavila najviše zahvaljujući odličnoj roli Rudija Gobera u posljednja dva minuta, kada je Francuz imao tri skoka u napadu i ključnu blokadu.

Gober je bio najbolji u sastavu Džezera sa 18 poena i 17 skokova, a Gordon Hejvord i Džordž Hil dodali su po poen manje.

Rezervista Džo Džonson ubacio je 15 poena, Boris Dijao zaustavio se na 12, a Džoi Ingls i Derik Fejvors na po 11 poena.

U redovima poraženog sastava najbolji su bili Erik Bledsou sa 31 poenom i Devin Buker s 25, s tim da su Bledsou nedostajali skok i asistencija za tripl dabl. Dvocifren je bio samo još Ti-Džej Voren sa 15 poena.

Ajzea Tomas nastavlja da vodi Seltikse ka plej-ofu, a za njegovu igru ovoga puta odgovor nisu imali Šarlot Hornetsi.

Omaleni plej tima iz Masačusetsa ubacio je 35 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Najveću podršku imao je u Alu Horfordu koji je zabilježio 22 poena, šest uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja.

Istakli su se još Džej Krauder i Keli Olinik sa po 15 poena, odnosno Džejlen Braun sa devet.

Kod Hornetsa je najraspoloženiji za igru bio je Kemba Voker sa 24 poena i četiri skoka. Marvin Vilijams zabilježio je tri manje, a Kodi Zeler ubacio je 13, uz osam uhvaćenih lopti.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije