Košarka

Sarajevska Bosna prelazi u niži rang?

Sarajevska Bosna prelazi u niži rang?
Sarajevska Bosna prelazi u niži rang?

SARAJEVO - Skupština Košarkaškog kluba Bosna juče je donijela odluku o privremenom zamrzavanju kluba i ujedinjenju s KK Royal iz Sarajeva.

Novonastali klub pod nazivom KK Bosna-Royal ima ambicije da pruzme upražnjenu poziciju Bosne u prvenstvu BiH - Ligi 13, a odluku o tome trebao bi donijeti Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH (KSBiH).

Liga 13 startuje ovog vikenda, a kako je kazao generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović, nije vjerovatno da će Upravni odbor sazvati vanrednu sjednicu u naredna dva-tri dana i donijeti odluku o nastupu KK Bosna-Royal u najvišem rangu takmičenja, piše Klix.

"Savez želi pomoći svakom košarkaškom klubu i uopšteno košarci u BiH. Međutim, KSBiH mora poštovati pravila i akte, tako da moram reći da je mala vjerovatnoća da će članovi Upravnog odbora do vikenda, kada počinje prvenstvo BiH, sjesti i donijeti odluku o eventualnom učešću KK Bosna-Royal u Ligi 13", rekao je Mahmutović.

Naglašava da postoji mogućnost da se želje čelnika novonastalog kluba obistine jer se košarkaške lige u BiH gotovo svake godine popunjavaju zbog učestalih finansijskih problema košarkaških kolektiva koji najčešće rezultiraju istupanjem iz lige.

Mogućnost da KK Bosna-Royal dobije specijalnu ''wild card'' pozivnicu za nastup u Ligi 13 izuzetno je mala. Ukoliko se Upravni odbor KSBiH ne sastane do kraja ove sedmice, najvjerovatnije je da nekadašnji sportski simbol Sarajeva nastupati u nižem košarkaškom razredu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije