Košarka

Šehović: Želimo iskorak na Eurobasketu

Šehović: Želimo iskorak na Eurobasketu
Foto: Arhiva N.N | Šehović: Želimo iskorak na Eurobasketu

Nastup na Eurobasketu smatraćemo uspješnim ukoliko prođemo grupnu fazu takmičenja, kaže za "Nezavisne" reprezentativac Crne Gore i košarkaš Budućnosti Suad Šehović.

Reprezentacija Crne Gore za vikend je učestvovala na turniru u Beogradu, gdje je snage odmjerila sa selekcijama Grčke i Srbije. Izabranici Bogdana Tanjevića su doživjeli dva poraza, ali su pružili sasvim dobru igru, s obzirom na to da su im ovo bili prvi pripremni mečevi nakon zahtjevnih priprema na Zlatiboru.

"Igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije (Srbija, Grčka) i mislim da smo odigrali sasvim prostojno. Zasad možemo biti zadovoljni odrađenim, najbitnije je da smo najteži dio priprema na Zlatiboru odradili bez povreda", ističe Šehović.

Ovaj 30-godišnji košarkaš, koji je bio višegodišnji prvotimac sarajevske Bosne, smatra da ima dovoljno vremena da se ekipa još više uigra, te da se greške do početka Evropskog prvenstva svedu na minimum. Crnogorci će na EP igrati u Grupi C, u koj se još nalaze Španija, Hrvatska, Češka, Rumunija i Mađarska.

"Grupa je dosta izazovna, s jednom Španijom i Hrvatskom, koja je po mom mišljenju favorit grupe. Ostale četiri selekcije će se boriti za preostala dva mjesta, a nadam se da ćemo mi biti među njima. Najvažnije je da budemo zdravi. Imamo dobar sastav, koji će vjerujem proći u drugu fazu takmičenja, a u nokaut fazi je sve moguće", mišljanja je crnogorski reprezentativac.

Crnogorci su već u Beogradu pokazali da imaju kvalitetan tim, koji bi mogao mnogima pomrsiti računa. Tanjević u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igrača, poput Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića, Tajrisa Rajsa...

"Boša je tu s nama od prošle godine. Uveo je svoj prepoznatljiv stil igre. Zasad dobro funkcionišemo pod njegovom palicom. Na posljednja dva Eurobasketa nismo uspjeli preskočiti grupnu fazu, tako da očekujem da napravimo iskorak jer su skoro svi igrači iz prošlogodišnjih kvalifikacija s nama", govori naš sagovornik.

Šehović, koliko mu to vrijeme dozvoljava, prati i igru repreznetacije BiH, koja vodi veliku bitku u pretkvalifikacijama za Mundobaet 2019. godine u Kini.

"Drago mi je da je obnovljena selekcija BiH, koju sada sačinjavaju mladi igrači. Znam za poraz od Švedske, ali smatram da još ništa nije izgubljeno. 'Zmajevima' želim puno sreće u preostala dva meča."

Takođe, Šehović prati dešavanja u Bosni, gdje je proveo više od pet godina. Sa "studentima" je osvojio dvije titule prvaka i dva Kupa BiH.

"Pratim i Bosnu. Jedva čekam da je ponovo vidim u ABA ligi i da Sarajevo ima predstavnika u regionalnom takmičenju", zaključio je Šehović.

EP u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji počinje 31. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije