Košarka

Široki doveo američkog centra i predstavio nove dresove

Široki doveo američkog centra i predstavio nove dresove
Široki doveo američkog centra i predstavio nove dresove

ŠIROKI BRIJEG - Trevor Gruis novo je pojačanje Hrvatskog košarkaškog kluba Široki. 24-godišnji Amerikanac visok je 208 centimetara te će igrati na poziciji centra, a prošle sezone igrao je za švedski Jamtland. Gruis je potpisao ugovor do kraja sezone, uz opciju raskida ugovora nakon mjesec dana.

Prije dolaska u Švedsku igrao je za Univerzitet Južna Dakota, a 2014. godine nije odabran na NBA draftu.

Široki je tako u svega nekoliko dana doveo dva Amerikanca u svoje redove, prethodno je saradnju s klubom dogovorio 23-godišnji Džoni Di, koji će debitovati u subotu na Pecari u 18.00 sati kada Široki igra pripremnu utakmicu protiv Zrinjskog.

Osim novog centra, Široki je predstavio i nove dresove za predstojeću sezonu. Košarkaši Širokog tako će nositi dresove marke Ardu Sport – kompanije čije je sjedište u Užicama u Srbiji.

Za razliku od prošle sezone kada su ”kockice” bile zastupljene samo na domaćoj bijeloj garnituri, od ove sezone crveno-bijelo ”kockice” dominiraju na obje garniture – na bijeloj domaćoj garnituri dresova te na gostujućoj plavoj.

Također, u petak je u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održan ždrijeb košarkaške Lige 12 za sezonu 2015./16. Prvenstvo je trebalo krenuti ovog vikenda, ali pomjereno je za vikend 17. i 18. oktobra. Novi u ligi su Radnik iz Bijeljine, Bošnjak iz Hadžića i Student iz Mostara.

I ove sezone se nakon prvog dijela igra Liga 6. Odnosno pet najboljih ekipa plasiraće se u Ligu za prvaka gdje će im se priključiti Igokea.

Raspored prvog kola:
HKK Zrinjski – KK Kakanj
KK Građanski Bobar – KK Spars,
HKK Široki – KK Varda HE
KK Sloboda – KK Swisslion Leotar
KK Mladost – KK Radnik
KK Bošnjak – KK Student
U drugom kolu se sastaju:
KK Kakan – KK Student,
KK Radnik – KK Bošnjak,
KK Swisslion Leotar – KK Mladost,
KK Varda HE – KK Sloboda,
KK Spars – HKK Široki
HKK Zrinjski – KK Građanski Bobar osiguranje.

(N.N./Jabuka.tv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije