Košarka

Sjajni Bjelica i Bogdanović, Jokić nezaustavljiv za Reptorse

Sjajni Bjelica i Bogdanović, Jokić nezaustavljiv za Reptorse
Foto: Tanjug/AP | Sjajni Bjelica i Bogdanović, Jokić nezaustavljiv za Reptorse

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su Dalas Meverikse na gostovanju rezultatom 120:113.

Srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović dali su veliki doprinos kao starteri trijumfu ekipe iz Kalifornije. Bjelica je imao 15 poena (5-10 iz igre, 4-7 za tri), 10 skokova i četiri blokade, a Bogdan je ostvario 15 poena (4-11 iz igre), sedam skokova i pet asistencija.

Najefikasniji kod Kingsa bili je Badi Hild i Dieron Foks sa po 28 poena.

U redovima Dalasa, ubjedljivo najbolji bio je Slovenac Luka Dončić, koji je meč završio sa 28 poena (9-15 iz igre), šest asistencija i devet skokova. Herison Barns ga je pratio sa 15, Vesli Metjuz je dodao 13 poena, Džejlen Branson je imao 12, Maksi Kleber 11, a Diandre Džordan osam poena i 23 skoka.

U Teksasu je viđena prava rezultatska klackalica do finiša poluvremena. Kingsi su tad stekli +3 i do kraja meča nisu ispuštali prednost. Dalas je u nekoliko navrata prilazio na minus 1, da bi gosti meč prelomili pred kraj treće dionice.

Tad su serijom 8:0 otišli na +12 (93:81) i do finiša utakmice uspjeli da održe rivala na bezbjednoj razdaljini. Jedan od ključnih poena dao je Bjelica, koji je prijetnju Meveriksa odbio trojkom za 106:95.

Kingsi su se tim trijumfom poravnali sa Portland Trejlblejzersima i Memfis Grizlisima, koju su na šestom i sedmom mjestu Zapada. Sva tri tima sad imaju po 16 pobjeda i 13 poraza. Meveriksi su deveti sa 15-13.

Majami Hit je u neizvjesnoj završnici u Nju Orleansu savladao Pelikanse rezultatom 102:96. Hit je igrao bolje tokom većeg dijela meča, bio u konstantnoj prednosti, u jednom trenutku treće dionice imao i maksimalnih +17 (70:53), ali su Pelikansi uspjeli u finišu da spuste na minus četiri i unesu neizvjesnost u duel.

Ipak, Majami nije dozvolio preokret, pa je smirenom igrom na kraju došao do trijumfa.

Džoš Ričardson dao je 22 poena za Majami, 19 je ubacio Dvejn Vejd, uz šest skokova, a 17, uz 12 uhvaćenih lopti, imao je Hasan Vajtsajd.

Najbolji kod domaćih bio je Entoni Dejvis sa 27 poena, 12 skokova i sedam asistencija, 22 poena ubacio je Džru Holidej, a 17, uz 10 uhvaćenih lopti, Džulius Rendl.

Tim sa Floride je deveti na Istoku sa 13-16, Nju Orleans je 12. na Zapadu sa 15-16.

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Toronto Reptorse na svom parketu rezultatom 95:86 u duelu konferencijskih lidera NBA lige.

Najzaslužniji za trijumf Nagetsa nad trenutno najboljim timom lige bio je srpski centar Nikola Jokić, koji je meč završio sa 26 poena (11-19 iz igre), devet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Jokića je pratio Džamal Marej sa 19 poena i pet skokova, Tori Kreg je ubacio 13, a Monte Moris 12.

U odsustvu Kajla Laurija, u kanadskom timu je najbolji bio Kavaj Lenard sa 29 poena i 14 skokova, Delon Vajt je dodao 15 poena i osam skokova, dok je Serž Ibaka imao 14 i sedam uhvaćenih lopti.

Timovi su se smjenjivali u vođstvu do finiša poluvremena, kad je Toronto serijom 11:0 stekao +8 pred odlazak na odmor (47:39). Ona je nastavljena sa četiri poena u nizu na startu drugog poluvremena, za prvi dvocifrenu prednost gostiju.

Pred kraj trećeg kvartala uslijedili su presudni momenti. Pri vođstvu Toronta 70:57 krenula je serija domaćih 23:2 za potpuni preokret i vođstvo 80:72 na startu posljednjih 12 minuta. U nastavku su Reptorsi spustili na minus 3, ali je Denver vrlo brzo otišao na bezbjednih plus 7 i riješio duel.

Ekipa iz Kolorada sad ima skor 20-9. Toronto je na 23-9.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije