Košarka

Sjajni Teletović srušio Orlando

Sjajni Teletović srušio Orlando
Sjajni Teletović srušio Orlando

Kako se bliži kraj regularnog dijela sezone u NBA i početak doigravanja, bh. košarkaš Mirza Teletović igra sve bolje u Bruklin Netsima, a sjajnu partiju pružio je i u noći s nedjelje na ponedjeljak, kada su 97:88 savladali Orlando Medžik.

"Mrežice" je do trijumfa predvodio kapiten bh. ekipe, koji je ubacio 20 poena i bio najefikasniji u svom timu. Svom učinku za 29 minuta na parketu dodao je i šest skokova, te po jednu asistenciju i blokadu. Uz njega raspoloženi su bili Džo Džonson i Mejson Plamli sa po 17, te Deron Vilijams sa 16 poena.

Do kraja regularnog dijela sezone Bruklinu su ostala još dva susreta protiv Njujorka i Klivlenda bez rezultatskog značaja jer su trijumfom nad Orlandom obezbijedili poziciju broj pet u Istočnoj konferenciji. Jedina nepoznanica je ko će im biti rival u prvom krugu, Čikago ili Toronto, koji se bore za treću poziciju.

"Da budem iskren, jako sam uzbuđen što ćemo igrati plej-of. Čini mi se kao i svi ostali igrači u našem timu. Ostale su nam još dvije utakmice kroz koje se želimo što bolje pripremiti za ono što nas čeka u plej-ofu", rekao je Teletović nakon susreta s Orlandom.

U derbiju Zapada Portland je pobijedio Golden Stejt 119:117. Majk Konli predvodio je Grizlije sa 24 poena i osam asistencija, Mark Gasol imao je 18 poena i 15 skokova, Majk Miler dodao je 13, a Zek Rendolf 10 poena uz šest skokova.

Rezultati ostalih utakmica: Indijana - Ouklend 102:97, Detroit - Toronto 107:116, Njujork - Čikago 100:89, Sakramento - Minesota 106:103, LA Lejkers - Memfis 90:102.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije