Košarka

Škripi u svim linijama

Škripi u svim linijama
Škripi u svim linijama

Biće nam potrebno po jedno novo ime bukvalno u svakoj liniji, smatra Husref Musemić, koji je juče i zvanično predstavljen na funkciji šefa stručnog štaba Slobode.

Uz novog trenera na "Tušanj" je stigao i Zajko Zeba, prvo pojačanje, a očekuje se da će vrlo brzo doći još nekoliko novajlija spremnih da unesu prevagu, živost i snagu u igru Tuzlaka.

"Minulih sedam dana sam razgovarao s ljudima koji su duže vrijeme u Slobodi, bolje poznaju situaciju od mene i prema tome ću se i voditi. U narednih pet dana nadam se da ćemo dobiti još dva-tri nova igrača. Nisam od onih koji će uvijek za novog fudbalera reći da je pojačanje, već prije svega da je novajlija, a vrijeme će pokazati ostalo. Treba što prije riješiti igračku križeljku jer već iduće nedjelje putujemo na pripreme izvan Tuzle", kazao je Musemić.

U radu će mu pomagati dosadašnji trener golmana Mirsad Dedić. Pridružiće se još Nedim Omerović i Amir Spahić, treneri iz omladinskog pogona Slobode. Upravo su mu njegovi novi saradnici pokušali bolje približiti gdje se kriju najveći problemi u igri Tuzlaka.

"Prema informacijama koje sam dobio, bukvalno će nam biti potrebno po jedno novo ime u svakoj liniji. Došao sam do zaključka da je većina poteškoća bila u sredina terena i moramo pokušati riješiti taj segment organizacije igre", smatra Musemić.

Planom rada, kada je riječ o odlascima izvan Tuzle, pripreme su podijeljene na dva dijela. Na "Tušnju" će trenirati u narednih sedam dana i potom slijedi desetodnevni boravak u Međugorju.

"Kada se vratimo iz Hercegovine ponovo nećemo dugo ostajati u Tuzli. Možda nekih četiri-pet dana i opet putujemo negdje u toplije krajeve", kaže Musemić.

Slobodu su ove zime napustili Muhamed Omić, Adnan Šećerović i Semir Bajraktarević. Novom strategu, ujedno petom za vrijeme predsjedničkog mandata Azmira Husića, prioritet će biti izboriti ostanak u društvu najboljih, uz stvaranje pretpostavki da se klub u budućnosti ne nađe u sličnoj situaciji.

"Sloboda je kolektiv s velikom tradicijom i ne zaslužuje trenutni plasman. Nadam se da nikada više neće biti u ovakvoj poziciji. Slijedi borba za opstanak, imamo povoljan raspored, jer nam svi konkurenti dolaze na 'Tušanj'", zaključio je Musemić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije