Košarka

Sloboda i Široki sve bliži Ligi za prvaka

Sloboda i Široki sve bliži Ligi za prvaka
Sloboda i Široki sve bliži Ligi za prvaka

Veoma važne pobjede u 19. kolu Lige 12 BiH ostvarili su košarkaši tuzlanske Slobode i Širokog, čime su došli korak bliže plasmanu u Ligu za prvaka.

Odranije su Spars i Swisslion Leotar osigurali prva dva mjesta, pa se u preostala tri kola traže tri kluba koja će se priključiti njima i Igokei, koja stiže iz ABA lige. Tuzlaci su pred 2.500 svojih navijača savladali direktnog konkurenta Kakanj sa 84:79. Adi Sarajlić sa 27 i Almir Hasandić sa 24 poena bili su najefikasniji u Slobodi, dok su goste predvodili Željko Palavra sa 21 košem, te Ramo Rizvić koji je imao dabl-dabl učinak od 15 poena i 13 skokova.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu jer Kakanj igra agresivnu i neobičnu košarku za naše prilike. Imaju nekoliko izuzetnih pojedinaca, što su pokazali na parketu. Iako smo imali veliki zaostatak na odmoru od 13 poena, momci su uspjeli da se vrate i na krilima publike potpuno preokrenu utakmicu u našu korist. Poslije ove pobjede smo definitivno bliži plasmanu u Ligu 6, ali isto tako i daleko. Do kraja su još tri utakmice i svašta je moguće. Stoga moramo biti maksimalno spremni i skoncentrisani", rekao je Damir Mulaomerović, trener Slobode.

U donjem dijelu tabele situacija je nešto jasnija nakon 19. kola. Najugroženiji su Varda HE, Bosna Royal i Čelik, dok je Heo u sve boljoj situaciji i odlučuje sam o svojoj sudbini.

Rezultati 19. kola: Sloboda - Kakanj 84:79, Spars - Zrinjski 68:60, Mladost - Građanski Bobar 72:63, Široki - Čelik 75:69, Bosna Royal - Varda HE 60:66, Swisslion Leotar - Heo 75:55. Poredak: Spars 37 bodova, Leotar 33, Široki, Sloboda po 30, Zrinjski, Kakanj po 29, Građanski, Mladost po 28, Heo 25, Varda, Bosna Royal, Čelik po 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije