Košarka

Smit bivšim igračima ostavio po 200 dolara

Smit bivšim igračima ostavio po 200 dolara
Smit bivšim igračima ostavio po 200 dolara

Din Smit, legendarni košarkaški trener, ostavio je u svom testamentu svim svojim bivšim igračima, među kojima je i Majkl Džordan, po 200 dolara.

Smit je preminuo početkom februara u 83. godini, a svoje najveće uspjehe ostvario je na klupi Univerziteta Sjeverne Karoline, na kojem je trenirao Džordana, pošto je Tar Hilse vodio čak 36 godina: od 1961. do 1997. godine. U svom testamentu Smit je ostavio svim svojim bivšim igračima novac samo iz jednog razloga: da bi otišli na večeru.

Pismo jednom igraču, Danteu Kalabriji, pojavilo se na Twitteru, a u njemu piše: "Uživaj u večeri, želi ti trener Din Smit". Naravno, ček je poslat uz pismo.

Američki mediji prenose da je oko 180 Smitovih košarkaša dobilo to pismo, što znači da je za one sa kojima je provodio sate i sate na terenu izdvojio 36.000 dolara. To je samo potvrdilo njegovu reputaciju da je bio trener kojeg su svi voljeli i kojeg je Džordan čak smatrao drugim ocem.

"Uz moje roditelje, niko nije imao veći uticaj na mene od trenera Smita. On je za mene bio više od trenera, moj mentor, moj učitelj, moj drugi otac. Trener je uvijek bio za mene kad god mi je bio potreban i volio sam ga zbog toga. Kroz lekcije o košarci naučio me mnogo o životu", rekao je Džordan.

Pod Smitovim vođstvom tim iz Sjeverne Karoline je osvojio dvije nacionalne titule, 1982. i 1993. godine, a tri puta je stigao do fajnal fora NCAA šampionata. Smit je tokom karijere imao skor od 879 pobjeda i 254 poraza i povukao se kao trener sa najviše trijumfa u istoriji koledž košarke, dok ga nedavno nije stigao Majk Kržiževski. Smit je uvršten u Nejsmitovu kuću slavnih, a Univerzitet je svoju dvoranu nazvao po njemu 1986. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije