Košarka

Smit s osam trojki srušio Hokse

Smit s osam trojki srušio Hokse
Smit s osam trojki srušio Hokse

Džej Ar Smit postigao je osam trojki i praktično sam omogućio Klivlend Kavalirsima pobjedu nad Atlanta Hoksima 97:89, u prvom meču finala "Istoka" NBA lige.

Hoksi su tako drugu seriju u nizu počeli porazom kod kuće pa sada Kavalirsi imaju prednost domaćeg terena.

Dodatni problem za Atlantu je povreda koljena Demara Kerola pet minuta prije kraja. Osim što je najbolji strijelac Hoksa u plej-ofu (više od 17p), Kerol je protiv Kavsa bio zadužen za čuvanje Lebrona Džejmsa.

Nije u tome blistao u prvom meču finala Konferencije, jer je LBJ postigao 31 poen (12/26 iz igre) uz osam skokova i šest asistencija, mada je izgubio četiri lopte.

Junak meča Smit utakmicu je završio sa 28 poena (8/12 tri, 10/16 iz igre), uz osam skokova i tri asistencije. Po dabl-dabl ostvarili su Tristan Tompson sa 14 poena i 10 skokova, te Tomofej Mozgov sa 10 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Podbacio je jedino Kajri Irving sa 10 poena (4/10) i šest asistencija, dok je Iman Šampert pogodio samo jedan od sedam šuteva iz igre uz sedam skokova.

Najbolji među Hoksima bio je Džef Tig sa 27 poena (11/24) uz četiri asistencija, 16 poena dodao je Al Horford (8/12) uz sedam skokova, a Pol Milsap je meč završio sa 13 (3/11) i takođe sedam uhvaćenih lopti.

Drugi meč serije igra se u noći između petka i subote, takođe u Atlanti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije