Košarka

Šok u Bruklin Netsima zbog Mirze Teletovića: Mogao je da umre

Šok u Bruklin Netsima zbog Mirze Teletovića: Mogao je da umre
Šok u Bruklin Netsima zbog Mirze Teletovića: Mogao je da umre

Košarkaški reprezentativac BiH Mirza Teletović (29) će zbog plućne embolije propustiti ostatak sezone, a vijest da je sve moglo da završi loše bila je pravi šok za njegove saigrače u Bruklin Netsima.

Da se Teletović tokom utakmice sa LA Klipersima nije požalio da mu je loše i da nije odmah odveden u obližnju bolnicu, već da je sa saigračima sjeo u avion za Njujork, ko zna da li bi preživio taj let. Ovako ga je odluka trenera Lionela Holinsa da ga pošalje odmah u bolnicu, gdje je na insistiranje pomoćnog trenera Tima Volša urađen CT, vjerovatno spasila mnogo većih komplikacija. Kada je CT otkrio da su u pitanju bili krvni ugrušci koji su stigli do pluća, njegovi saigrači iz Netsa bili su šokirani.

"Mogao je sa nama da uđe u avion, mogao je da umre", bio je potresen Holins.

Tužan i zabrinut bio je i Teletovićev saigrač, hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

"Mnogo će mi nedostajati. On je iz moje zemlje, govorimo istim jezikom. Bliski smo prijatelji", rekao je Bogdanović.

Bek Netsa Džo Džonson kaže da se Teletović posljednjih dana žalio da se ne osjeća baš sjajno i da mu je jasno zašto Mirza u posljednje vrijeme nije igrao onako kako može.

"Iskreno, nikad nisam čuo da sportista koji je u punom režimu treninga sa svakodnevnim utakmicama ima problema s ugrušcima. Kad se sjetim da je prošle sedmice rekao da ne može da diše, ledi mi se krv u žilama", kaže Džonson.

Teletović je trenutno u Medicinskom centru Kalifornija, gdje je podvrgnut ispitivanjima kojima bi trebalo da bude utvrđen uzrok nastanka ugrušaka. Kako prenose američki mediji, iz Njujorka je doputovala i Mirzina supruga Maja, koja će narednih dana biti uz njega dok ne dobije dozvolu da se vrati u Njujork, gdje će nastaviti liječenje. Bh. košarkaš trenutno pije lijekove za razrjeđivanje krvi, a u narednim danima bi trebalo da bude poznato zašto je došlo do ovog stanja. Medicinski stručnjaci kažu da postoji mogućnost i da Teletović ima autoimunu bolest zbog koje bi do kraja života morao da pije lijekove za razrjeđivanje krvi. Poruke podrške Mirzi su ovih dana stizale sa svih strana, a on se juče oglasio putem Facebooka.

"Sretan sam što imam toliko prijatelja. Hvala svima na riječima podrške", napisao je kapiten košarkaške reprezentacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije