Košarka

Sparsi koračaju ka plej-ofu ABA lige 2

Sparsi koračaju ka plej-ofu ABA lige 2
Foto: N.N. | Sparsi koračaju ka plej-ofu ABA lige 2

Košarkaši Sparsa krupnim koracima su nastavili da koračaju ka plej-ofu ABA lige 2. U jednom od derbija 16. kola regionalnog takmičenja Spars je deklasirao ekipu Splita rezultatom 96:58 i tako stigao na diobu drugog mjesta sa ekipom MZT-a. Do 11. pobjede u sezoni domaće je predvodio Nemanja Protić sa 18 poena, dok je Almir Hasandić dodao 14.

"Ovo je za nas vrlo važna pobjeda. Zadovoljan sam igrom, naravno da su nam povrede dva važna igrača Splita olakšale posao, ali mislim da je moj tim odigrao veoma dobru utakmicu. Prije svega, vrlo sam zadovoljan odbranom u drugom dijelu, služio nas je šut i nadam se da ćemo u ovom ritmu nastaviti", rekao je trener Sparsa Marko Trbić.

Šest kola prije kraja regularnog dijela vodeća je Primorska sa 31 bodom, MZT i Spars su sakupili po 27, dok je četvrtoplasirani Dynamic sa 25. Šansu da se dokopa jedne od prve četiri pozicije tražiće i petoplasirana Sutjeska (24). Inače, ovog vikenda biće odigrane utakmice 16. kola Prvenstva BiH za košarkaše. Parovi, subota: Bosna Royal - Student (18.00), Kakanj - Mladost (18.00), Vogošća - Spars (18.00), Sloboda - Bratunac (19.30), nedjelja: Gradina - Zrinjski (18.00). Slobodna je ekipa Širokog. Poredak: Široki 22, Zrinjski 21, Spars 20, Sloboda 20, Mladost 20...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije