Košarka

Sparsi preokretom srušili Pistonse, Bobi bez minuta

Sparsi preokretom srušili Pistonse, Bobi bez minuta
Foto: Tanjug | Sparsi preokretom srušili Pistonse, Bobi bez minuta

Košarkaši Detroita 43 minuta bili su bolji rival od San Antonija, ali su iskusniji Sparsi pred svojim navijačima zabilježili peti trijumf u posljednjih šest utakmica - 96:93.

U meču u kojem nijedna ekipa nije imala više od 9 poena prednosti (59:50 za Pistonse), tim iz Teksasa je serijom 15:4 u drugom dijelu posljednje četvrtine preokrenuo i gostima nanio treći uzastopni poraz, ukupno deveti u sezoni.

Lamarkus Oldridž je postigao posljednjih 6 od ukupno 17 poena za Sparse, a imao je i 10 skokova i 4 asistencije, a isto broj uhvaćenih lopti i uspješnih dodavanja, uz dva poena manje, imao je Pau Gasol.

Drugi uzatopni meč značajan doprinos sa klupe dao je Davis Bertans sa 11 poena (3/6 za tri) za 16 minuta, uz 3 skoka i 2 asistencije.

U redvima Pistonsa Redži Džekson je prednjačio sa 27 poena (12/21 iz igre), Tobijas Heris je dodao 15, a Andre Dramond 11, uz 15 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte.

Boban Marjanović nije ulazio u igru protiv tima u kome je proveo prvu NBA sezonu u karijeri, ali je imao razloga da bude zadovoljan.

Dalas je pred svojim navijačima neočekivano lako usavladao oslabljeni Denver - 122:105. Mavsi su već u prvom poluvremenu imalo 20 poena viška i gosti nisu imali nikakvih šansi protiv trenutno najlošijeg tima na Zapadu.

Herison Barns je postigao 22 poena, uz 10 skokova, Denis Smit Džunior je dodao 20, a Jogi Ferel 16 poena.

U porazu Denvera poslije dva uzastopna trijumfa Džamal Marej sa 22 i Geri Heris sa poenom manje su bili najefikasniji, a zbog povrede stopala Nikola Jokić je još van tima.

Juta je u povratničkom duelu Rudija Gobera deklasirala Vašington i zabilježila šesti trijumf u nizu - 116:69.

Džezeri su potvrdili da su u odličnoj formi i najboljom partijom u sezoni nokautirali Vizardse.

Ekipa iz Solt Lejk Sitija je postigla 16 trojki iz 34 pokušaja, najefikasniji je bio Alek Burks sa 27 poena, Donovan Mičel je zabilježio 21, a Džo Ingls i Rojs O'Nil po 11.

Oto Porter je sa 14 poena bio najefikasniji u Vašingtonu, a opravdanje za Vizardse nije ni izostanak Džona Vola.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije