Košarka

Srbija i Francuska igraju za bronzu

Srbija i Francuska igraju za bronzu
Srbija i Francuska igraju za bronzu

Košarkaške reprezentacije Srbije i Francuske igraju danas meč za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u košarci. Duel počinje u 14 sati.

Pred start šampionata mnogi su bili uvjereni da će Srbija i Francuska igrati za zlato.

Bili su prvi favoriti na papiru, ali to nisu uspjeli da opravdaju na terenu.

Litvanija i Španija su bile bolje, pa će „orlovi” i „trikolori” danas igrati za bronzu i koliku, toliku utjehu za srušene snove o osvajanju najsjanijeg odličja.

"Idemo na pobjedu. Fizički i mentalno smo spremni. Momci su orni i željni da dođu do medalje. Neće biti lako. Ako je neko povrijeđen na ovom turniru, onda su to Francuzi. Zbog njih je pripremljena ova fešta, za ovu njihovu generaciju. Mislim da, u svakom slučaju, nemamo čega da se plašimo i da imamo svoje kvalitete”, optimista je Đorđević.

I pored poraza u polufinalu, atmosfera u ekipi je dobra.

“Momci su dobro reagovali. Nemamo mnogo vremena za svođenje utisaka, ali mislim da postoje i ozbiljnost i želja. Daj Bože da reprezentacija Srbije bude uvijek u polufinalima i da uvijek igra na jednu loptu. Neće se uvijek završiti kao pu petak. Čast nam je što smo dio svega ovoga”, zaključio je Đorđević.

"Trikolori” su do polufinala došli sa pola snage, sve je bilo spremno za spektakl i novo zlato.

Snove je srušio Pau Gasol, ali domaćin ima motiv da se iskupi za taj neuspjeh i sa medaljom okonča šampionat.

“Srbija je težak protivnik i bez obzira na poraz, ekipa koja je najviše pokazala na prvenstvu. Bez dileme, očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem da će nam pomoći podrška publike. Protiv Španije nismo igrali onako kako je trebalo, posebno u završnici. Sada smo „ohladili” glave, spremni smo i vjerujem da ćemo doći do pobjede i da ćemo se osvajanjem medalje bar donekle iskupiti za poraz od Španaca”, rekao je Boris Dijao, krilni centar  Francuza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije