Košarka

Srpkinje pobjedom nad Slovenijom do druge faze EP

Srpkinje pobjedom nad Slovenijom do druge faze EP
Foto: Ilustracija | Srpkinje pobjedom nad Slovenijom u drugoj fazi EP

Košarkašice Srbije plasirale su se u drugu fazu Evropskog prvenstva pobjedom nad Slovenijom rezultatom 88:69.

Savršenu partiju pružila je Sonja Petrović koja je i najzaslužnija za plasman u narednu fazu. 

Izabranice Stevana Karadžića nisu dovele sebe u situaciju da zavise od drugih rezultata jer su ostvarile trijumf sa više od šest poena razlike, pa će u osmini finala čekati nekoga iz grupe D.

Konačan rasplet u grupi C biće poznat kadaGrčka i Francuska završe, ali trijumf Francuske znači da će 'Orlice' biti druge u grupi C. 

Utakmica u Pragu nije počela dobro po Srpkinje jer su Slovenke u prvih 10 minuta ubacile čak 30 poena. Imala je ekipa Damira Grgića devet poena razlike u tom trenutku, ali je Srbija na krilima Petrovićeve uspjela da se vrati u drugoj dionici. 

Aktuelne evropske prvakinje su na odmor otišle sa tri poena viška, da bi meč potpuno prelomile krajem treće i početkom četvrte dionice. Razigrale su se i ostale igračice, pa sada imaju šansu da se nađu u završnici turnira.

Aktuelne evropske prvakinje su na odmor otišle sa tri poena viška, da bi meč potpuno prelomile krajem treće i početkom četvrte dionice. Razigrale su se i ostale igračice, pa su do kraja uvećavale prednost.

Petrovićeva je ubacila 23 poena, dok su Milovanovićeva, Škorićeva i Radočaj dodale po 11. U ekipi Slovenije sa 22 poena najefikasnija je bila Teja Oblak.

(NN, B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije