Košarka

Srpski tandem i Miler u Top 10 Evrolige

Srpski tandem i Miler u Top 10 Evrolige
Srpski tandem i Miler u Top 10 Evrolige

Pored Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića tu je još i Kvinsi Miler, među deset najboljih igrača u Evroligi.

Srbija ima dvojicu među deset najboljih košarkaša Evrolige, a Crvena zvezda još jednog!

Specijalizovani košarkaški portal "Eurohups" svrtsao je Miloša Teodosića (CSKA Moskva), Bogdana Bogdanovića (Fenerbahče) i Kvinsija Milera (Crvena zvezda) među deset igrača koji su obilježili sezonu u Evroligi.

Njih trojica su svoje mjesto u odabranoj grupi našli zahvaljujući odličnoj statistici, odnosno samo košarkaškim kriterijumima. Na izbor je uticao doprinos igrača u igri tima, broj poena, dominacija, efikasnost.

Sa njima su još Nando de Kolo (CSKA), Malkolm Dilejni (Lokomotiva Kubanj), Entoni Rendolf (Lokomotiva Kubanj), Darijus Adams (Laboral Kuća), Janis Burusis (Laboral Kuća), Karl Hajns (CSKA) i Ekpe Judo (Fenerbahče).

Interesantno da samo Miler od nabrojanih neće igrati na Fajnal foru u Berlinu, jer Zvezda nije uspjela da u doigravanju pobijedi CSKA.

"Novosti" su objavile i statistički učinak srpskih igrača i Milera. Teodosić je bilježio 16.3 poena, uz 5.6 asistencija po meču, Bogdanović je bio nešto slabiji sa 11.7 poena, 3.2 skoka i 3 asistencije, dok je Miler bio jedan od glavnih igrača crveno-belih sa 14.1 poenom, 5.7 skokova i 1.5 blokada po utakmici.

Na Fajnal foru Evrolige (od 13. do 15. maja) će igrati CSKA – Lokomotiva Kubanj, odnosno Fenerbahče – Laboral Kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije