Košarka

Srušen i Levski

Srušen i Levski
Srušen i Levski

Košarkaši Igokee prošetali su se kroz Sofiju i protiv Levskog su došli do trećeg vezanog trijumfa u ABA ligi.

Aktuelni prvak BiH je u okviru 23. kola regionalnog takmičenja na krilima sjajnog Brejdija Heslipa slavio s 92:77.

Osvajanjem Kupa BiH i pobjedama u regionalnom takmičenju četa Željka Lukajića pokazuje da ulazi u formu pred finiš sezone, u kojoj je očekuje borba za odbranu titule u BiH i novo učešće u ABA ligi.

Uzlazna forma "Igosa" poklopila se s dolaskom sjajnog Kanađanina, koji u četiri kola regionalnog takmičenja ima prosjek od 24,3 poena, a protiv Levskog je postigao 35 poena i bio je najefikasniji akter meča. Pored njega, u redovima pobjedničke ekipe su se istakli Đorđe Milošević i Džonatan Džons, koji su postigli po 12 poena. U Levskom, koji od početka sezone ima velikih finansijskih problema, istakli su se Pavel Ivanov s 28 i Aleksis Simeonov koji je postigao 21 poen.

"Nikad nije lako igrati u Sofiji. Morali smo da budemo koncentrisani tokom svih 40 minuta. Znamo da Levski ima velikih problema kako finansijskih, tako i sa igračkim kadrom, ali ih nismo potcenili. Bilo je jasno da smo dosta kvalitetniji tim od domaćina, kojem želimo sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Željko Lukajić, trener Igokee, koja je utakmicu u svoju korist prelomila u drugoj četvrtini, koju je dobila s 28:15.

Konstantin Papazov, trener Levskog, istakao je da je trijumf Igokee bio sasvim očekivan s obzirom na situaciju u njegovoj ekipi i izostanak Dimitra Angelova, koji je ove sezone jedan od boljih igrača posljednjeplasirane ekipe u ABA ligi.

"Ušli smo u utakmicu veoma motivisani i odigrali nekoliko veoma dobrih minuta. Nažalost, nismo napravili prekršaje u nekim trenucima kada je to bilo potrebno. U jednom trenutku smo primili 24 poena, a nismo postigli niti jedan koš. Očigledna je razlika u kvalitetu, a uz sve to napravili smo i dosta grešaka. Srećan sam što smo pokazali volju i želju da igramo do kraja", izjavio je Papazov.

U drugom meču igranom u ponedjeljak Metalac je porazio Cibonu 67:66.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije