Košarka

Stojanović: Jurišamo na evropski pehar

Stojanović: Jurišamo na evropski pehar
Stojanović: Jurišamo na evropski pehar

Dolaskom naturalizovanog američkog plejmejkera Aleksa Renfroa košarkaška reprezentacija BiH će u petak na Ilidži biti kompletirana sa ukupno 17 igrača.

Međutim, još je pod velikim znakom pitanja hoće li bh. delegacija u septembru u kompletnom sastavu otputovati na Eurobasket u Francusku. Domaćini, odnosno FIBA, snose troškove boravka za 19 ljudi, a svaka reprezentacija broji mnogo više.

"Od strane organizatora već smo upozoreni da neke dodatne troškove treba da uplatimo i da smo određene rokove već probili. Riječ je o troškovima za dodane osobe, jer nijedna ekipa nema samo 19 ljudi. Mi ćemo imati 23 ili 24 čovjeka i za svakog dodatnog moramo uplatiti 300 eura po danu. Taj novac sada nemamo i ne znamo da li ćemo na kraju zbog besparice morati ići bez nekoga od pratećeg osoblja. Vrlo je moguće da ne odemo u punom sastavu", rekao je Igor Stojanović, direktor košarkaške reprezentacije BiH.

Ekipa bi iduće sedmice trebalo avionom da otputuje u Zagreb, gdje 7. avgusta ima ugovorenu utakmicu sa selekcijom Hrvatske. Potom je planirano da produže u Sloveniju, gdje će nastaviti pripreme i odigrati dvomeč sa Gruzijom.

"Ja se samo nadam da će nas pustiti da uđemo u avion i otputujemo u Zagreb. U ponedjeljak ćemo znati kakva je situacija vezana za taj let, odnodno troškove", tvrdi Stojanović.

Besparica ipak nije uticala na entuzijazam, pa je Stojanović juče samouvjereno poručio da ekipa sada juriša i na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

"S obzirom na to da su se vladajuće strukture oglušile na naše molbe za pomoć, ne želimo se više jadati, već ponosno poručujemo svima da jurišamo na visoke domete. Naša reprezentacija sprema se, ne samo za plasman u drugi krug, već da napadne pehar šampiona Evrope", tvrdi Stojanović.

Andrija Stipanović, bh. reprezentativac i član Trabzonspora, nada se da će prvenstveno povrede zaobići ekipu. Siguran je da će selektor Duško Ivanović znati naći alternativno rješenje za izostanke Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića.

"To su košarkaši čiji se izostanak jednostavno mora osjetiti. Oni će nam faliti i suvišno je govoriti da bi nam bilo mnogo lakše da i oni igraju u Francuskoj. Međutim, ja znam da ćemo dati sve od sebe, da će selektor znati izvući maksimum iz svakog od nas i da možemo proći u drugi krug, a kasnije šta bude", kazao je Stipanović i dodao: "Najbitnije je da na Eurobasket stignemo u top formi, da kvalitetno obavimo pripreme. Izostanak trojice ključnih igrača možemo nadoknaditi dobrom odbranom i treba vjerovati da možemo napraviti željeni rezultat."

Bh. tim u grupi je sa Francuskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom, koja je trenutno pod suspenzijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije