Košarka

Sudanski sa 29 godina igrao za srednju školu tvrdi da nije znao koliko je star

Sudanski sa 29 godina igrao za srednju školu tvrdi da nije znao koliko je star
Sudanski sa 29 godina igrao za srednju školu tvrdi da nije znao koliko je star

Prošle nedjelje je jedna od najzanimljivijih košarkaških priča stigla iz Kanade. Momak iz Saudijske Arabije Džonatan Nikola (205cm, 91kg) je igrao za srednju školu iako ima 29 godina.

Njegova priča bi se vjerovatno i nastavila da ga nisu uhvatili na graničnoj policiji i shvatili da nije rođen 1998, već 1986. godine.

Na saslušanju u Imigracionoj službi je Nikola dao veoma zanimljivu izjavu u kojoj tvrdi da nije znao koliko ima godina.

- Zaista ne znam koliko imam godina, ne mogu to precizno da vam kažem. Moja majka je uvijek to krila od mene i govorila mi je različite godine, tako da se ne sjećam koja je tačna - rekao je Nikola, a prenosi “CBC News”.

U odluci Imigracione službe. koju je donijela Valeri Kari, se navodi da Džonatan nije napravio grešku, već da je namjerno ušao u Kanadu sa lažnim dokumentima kako bi igrao košarku. A, pošto su mu ruditelji živi, a otac ujedno u Saudijskoj Arabiji radi kao mehaničar, u zaključku odluke se navodi da su oni morali da znaju tačnu godinu rođenja.

- Istakao si da si želio da pomogneš majci koja živi u Sudanu i ostatku porodice tako što ćeš da se obrazuje.š. Razumijem to i tvoju veliku želju, ali način na koji si to uradio je ilegalan - rekla je Valeri Kari.

Kako stvari stoje vrlo vjerovatno će biti deportovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije