Košarka

Sukobi traju u OKK Borac

Sukobi traju u OKK Borac
Foto: N.N. | Sukobi traju u OKK Borac

Sjednica Skupštine Omladinskog košarkaškog kluba Borac još jednom je prolongirana, a nesuglasice unutar banjalučkog kluba i dalje traju.

Sjednica Skupštine je sa srijede pomjerena za petak, ali nekoliko članova Skupštine je i tada tražilo odgađanje jer nije bilo u mogućnosti da prisustvuje, tako da se čeka novi termin. Dan kasnije su se putem saopštenja oglasili igrači (nije imenovano koji igrači), koji su poručili da neće u nedjelju igrati protiv Varde HE utakmicu Prve lige RS ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi. Navodno traže pomirenje i kompromisno rješenje problema u klubu, izmjenu Statuta, da imaju predstavnika u Skupštini, a istakli su i da je sramota poslati juniore da igraju protiv Varde.

Nakon toga se oglasio Bojan Božić, direktor i trener Borca.

"Da li ste upoznati da je svojevoljno neodigravanje utakmice izdaja interesa kluba, a neodigravanje jedne utakmice za posljedice ima poraz službenim rezultatom i oduzimanje boda, a druge diskvalifikaciju iz takmičenja? Navodite da je sramotno što će umjesto vas igrati juniori. Krajnje je degutantno i bezobrazno na takav način vrijeđati svoje mlađe drugare koji su spremni da iskrvare za klub u ovim trenucima. Ne zaboravite da ste, ne tako davno, i vi bili juniori i da je većini vas pružena šansa da zaigrate kada niste imali nijednu seniorsku utakmicu u karijerama. Tražite da pojedini članovi Skupštine podnesu ostavke, a zaboravljate da su ti isti članovi omogućili da nesmetano privedete protekle dvije sezone kraju, izdvajajući sredstva za prevoz, opremu, hranu... iz vlastitih džepova", napisao je između ostalog Božić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije