Košarka

Svečana akademija KS RS u petak

Svečana akademija KS RS u petak
Foto: NN | Svečana akademija KS RS u petak

Svečana akademija povodom obilježavanja Košarkaškog saveza RS biće održana 8. decembra u 13 časova u hotelu "Bosna" u Banjaluci, a želja čelnika Saveza je da ponovo ugoste reprezentacije Srbije i Slovenije.

Želja postoji odranije, a kada bi mogla biti realizovana - nije poznato.

"Naša želja je da ponovo ugostimo Srbiju i Sloveniju, finaliste Evropskog prvenstva, a vidjećemo koliko će to biti izvodivo s obzirom na njihove obaveze. Što se tiče svečane akademije, biće dodijeljena priznanja pojedincima i kolektivima koji su obilježili period KS RS od 25 godina, dio nagrada će biti uručen i tokom Košarkaškog sabora (27. decembar) i na finalnim utakmicama Kupa RS. Takođe, biće promocija monografije '25 godina KS RS' autora Željka Tice", rekao je Dragan Ćazić, generalni sekretar KS RS.

Očekuje se dolazak delegacija košarkaških saveza Srbije, Slovenije i BiH, te predstavnika klubova iz RS.

Osim obilježavanja jubileja, u KS RS imaju još jedan razlog za zadovoljstvo jer je juče potpisan sponzorski ugovor sa kompanijom za proizvodnju sportske opreme GBT iz Banjaluke.

"Sa KS RS sarađujemo nekoliko godina, a sada smo proširili saradnju na sudijsku organizaciju, tako da će i sudije biti u GBT opremi", rekao je Duško Skakić, direktor kompanije GBT.

Siniša Jakovljević, predsjednik Sudijske komisije RS, istakao je zadovoljstvo zbog saradnje i zahvalio je GBT-u što je obezbijedio opremu za dvije godine, odnosno za 48 sudija. Dodao je da RS ima kvalitetne sudije i delegate i da će raditi na proširenju organizacije, te podsjetio da RS, između ostalog, ima četvoricu FIBA sudija i četvoricu koja sude ABA lige 1 i 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije