Košarka

Taušan: Zbićemo redove i pokušati odigrati što bolje

Taušan: Zbićemo redove i pokušati odigrati što bolje
Foto: N.N. | Taušan: Zbićemo redove i pokušati odigrati što bolje

Košarkaši banjalučkog Borca su svjesni da ih očekuje velika borba sa Bratuncem u finalu plej - ofa Prve lige RS, ali vjeruju da mogu dobro da odigraju.

Prva utakmica u seriji, koja se igra na tri dobijene utakmice je u nedjelju u banjalučkom "Boriku" od 20.30 časova.

"Nakon polufinalne serije protiv Sokoca, koja je bila fizički i psihički naporna, i uprkos činjenici da naš vrlo važan igrac Andrej Mikeš neće igrati prvu utakmicu, zbićemo redove i pokušaćemo da odigramo što bolje. Bratunac jeste napravio iznenađenje pobjedom nad Leotarom u polufinalu, ali bez obzira na ime protivnika sve je otvoreno. I oni i mi imamo šanse, nadam se da će nam prednost domaćeg terena biti olakšavajuća okolnost, tako da očekujem dobre partije svog tima i napad na titulu", rekao je Marko Taušan, trener Borca.

Za njega je finale veliki izazov. Prije mjesec dana preuzeo ulogu prvog trenera, ali tim poznaje veoma dobro jer je bio pomoćni trener.

"Hvala upravi na ukazanom povjerenju, i velika zahvalnost treneru Bojanu Božiću koji je selektovao ekipu, veći dio sezone bio sa ekipom i praktično rezultatima odveo ekipu u plej - of. Ja sam bio pomoćni trener cijele sezone, a zadovoljstvo mi je što mjesec dana radim sa ovim igračima", dodao je Taušan.

Andrej Mikeš zbog povrede neće biti na terenu, ali će bodriti saigrače, a pozvao je i navijače da podrže tim. Takođe, vjeruje da će biti spreman za drugu utakmicu.

Ulaz u dvoranu biće slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije