Košarka

Teletović: Nadam se paklenoj atmosferi

Teletović: Nadam se paklenoj atmosferi
Teletović: Nadam se paklenoj atmosferi

Košarkaška reprezentacija BiH, nakon dvije pobjede protiv Velike Britanije u Londonu i Islanda u Tuzli, u dobrom raspoloženju priprema se za nastavak kvalifikacija za "Eurobasket 2015".

Situacija u Grupi A je dosta dobra, jer bh. tim drži sve u svojim rukama. Prva naredna prepreka na putu ka EP mu je Velika Britanija u nedjelju u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić". Bez obzira na brojne probleme s povrijeđenim igračima, selektor Duško Ivanović uspio je sklopiti tim, koji zasad ide po planu u kvalifikacijama. No, pred njima je vjerovatno najvažniji ogled. U slučaju pobjede bh. košarkaši bi i teoretski osigurali plasman na EP. Posljednji susret sa Islandom mogao bi odlučivati samo o tome ko će biti prvi, a ko drugi u Grupi A.

"Iako Velika Britanija i Island ne spadaju u vrh evropske košarke, nije bilo nimalo lako. Imali smo dosta problema tokom pripremnog perioda, ali imamo iskusnog selektora, koji je znao na pravi način posložiti stvari u ekipi. Imali smo cilj koji smo ispunili, a to su pobjede u prve dvije utakmice. Čeka nas utakmica s Britancima na našem parketu. Ukoliko pobijedimo onda ćemo riješiti pitanje plasmana na Evropsko prvenstvo", rekao je najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović i nastavio:

"Mislim da je Island opasniji od Velike Britanije i da ima bolju reprezentaciju. Međutim, ako dođe do toga da utakmica na Islandu bude odlučujuća za prvo mjesto uvjeren sam da ih možemo pobijediti."

Ambijent u tuzlanskom "Mejdanu" protiv Islanđana bio je fenomenalan. Publika je nosila bh. igrače do trijumfa, a sličnoj atmosferi Teletović se nada i u Sarajevu.

"Nadam se da će i u Sarajevu protiv Britanaca biti 'pakleno' kao u Tuzli. Ova reprezentacija zaslužuje takvu podršku, zbog rezultata i truda koji ulaže", zaključio je igrač Bruklin Netsa.

Selektor Ivanović ponovo je ostao bez jednog igrača. Riječ je o Drašku Kneževiću, mladom plejmejkeru Igokee koji je zbog povrede napustio bazu reprezentacije na Ilidži. Tako će Ivanović u preostale dvije utakmice kvalifikacija na raspolaganju imati 13 košarkaša. Utakmica BiH - Velika Britanija biće igrana u nedjelju (24. avgust) s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 i 15 KM su u prodaji, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe za pomoć ljudima stradalim u poplavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije