Košarka

Teletović postigao 14 poena u porazu

Teletović postigao 14 poena u porazu
Teletović postigao 14 poena u porazu

Bh. košarkaš Mirza Teletović postigao je 14 poena za Bruklin Netse, koji su izgubili od Toronta u drugoj utakmici prve runde plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Reptorsi su na svom terenu slavili u noći između utorka i srijede rezultatom 100:95 i izjednačili na 1:1 u seriji u kojoj se igra na četiri pobjede. Najzaslužniji za trijumf bili su Demar Derozen sa 30 poena (17 je postigao u posljednjoj četvrtini) i Amir Džonson sa 16 poena i devet skokova, a najefikasniji u Netsima bio je Džo Džonson sa 18 poena.

Odigrane su još dvije utakmice četvrtfinalne serije plej-ofa Istočne konferencije. Pol Džordž (27 poena i 10 skokova) i Luis Skola (20 poena) predvodili su Indijanu do pobjede nad Atlantom od 101:85, tako da je sada skor 1:1. Atlanta, za koju je Pol Milsap ubacio 19 poena, dobro je odigrala prvo poluvrijeme, ali ih je loša treća četvrtina (13:31) koštala boljeg rezultata.

Vašington je poveo 2:0 pošto je u Čikagu savladao Bulse poslije produžetka rezultatom 101:99. Ovo je 28. put da gostujući tim povede 2:0, a za to je najzaslužniji bio Bredli Bil sa 26 poena. Nene je dodao 17 poena, od čega je šest ubacio u produžetku, koji je njegov tim dobio rezultatom 10:8, a Džon Vol je pobjedi doprinio sa 16 poena.

"Mislim da smo uradili sjajan posao zato što smo ostali mirni. Uzbuđeni smo zbog povratka u Vašington i što ćemo igrati prvu utakmicu plej-ofa pred našim navijačima", rekao je Vol.

U Čikagu su se istakli Di Džej Ogastin sa 25 poena i Taj Gibson sa 22 poena i 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije