Košarka

Teletović sve bolji

Teletović sve bolji
Teletović sve bolji

Mirza Teletović, kapiten bh. reprezentacije, ove sezone postao je jedan od najboljih ofanzivnih igrača Bruklin Netsa, a ugledni američki sportski portal Bleacher Report piše da nema mnogo onih koji su kao Mirza spremni u tolikoj mjeri da šutiraju na koš.

Teletovićev prosjek sezone je 10,2 poena, 4,9 skokova i 23,3 minute provedene u igri. Od toga ima 40,8 odsto šuteva i 5,4 pokušaja za tri poena po meču. Karijera bh. reprezentativca je u usponu, a u samouvjerenog Teletovića saigrači i trener i te kako mogu da se pouzdaju. Na pitanje šta mu podiže duh, Teletović je odgovorio:

"Od samog početka trener Holins mi je rekao: 'Ti samo radi svoj posao, svi ti vjerujemo.' Tako je sa svima, svim mojim saigračima. A, da nije tako ne bi mi ni dodavali loptu."

Ipak, u Mirzu niko ne vjeruje više nego on sam i to nije neopravdano šepurenje, piše Bleacher Report. To je "zarađena arogancija", jer Teletović postiže koševe i po procentima ubačenih koševa spada u elitni rang. Pri svakom petom kontaktu s loptom on je šalje prema košu. Trener Netsa Lionel Holins kaže:

"Momak kao što je Mirza i šuteve iz teške pozicije može da pretvori u ubačaje."

Sve je u odlučnosti, a Teletović gađa i prije nego što primi loptu.

"Veoma je sposoban. U stanju je da postigne veoma teške poene. Ako mu date i centimetar, to mu je dovoljno", ističe njegov saigrač Džeret Džek.

U njegovoj igri prošle godine sve se svodilo na hvatanje i šutiranje, ali pod Holinsovom trenerskom palicom pokazuje drugačiji pristup. Iako je njegova napadačka uloga ostala ista, sve češće vodi loptu i, što je najvažnije, odgovorniji je u napadu.

Odbrana Netsa u kratkom periodu je postala nerealno uspješna, a Teletovićev doprinos u tom segmentu niko u Netsima ne može da zamijeni, piše Bleacher Report.

 

3

tutule osvojio je Teletović u dosadašnoj karijeri, dvije sa Tau Keramikom (2008, 2010) i jednu s Ostendeom (2006).

 

2012.

godine stigao je Teletović u NBA ligu, potpisavši trogodišnji ugovor s Bruklin Netsima.

 

5.

novembra protiv Minesote debitovao je kapiten bh. reprezentacije u najjačoj ligi svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije