Košarka

Teletović završio u bolnici zbog umora i preopterećenosti

Teletović završio u bolnici zbog umora i preopterećenosti
Teletović završio u bolnici zbog umora i preopterećenosti

SARAJEVO - Kapiten košarkaške reprezentacije BiH i član NBA ekipe Bruklin Nets Mirza Teletović na sinoćnoj utakmici protiv Los Anđeles Klipersa zbog osjećaja slabosti napustio je teren u drugoj četvrtini.

Teletović je obavijestio trenera da se ne osjeća dobro, zbog čega je prevezen u bolnicu na pretrage, koje su pokazale da se radi o klasičnom umoru i preopterećenosti.

"Imamo napornu sezonu, a iza mene je veliki broj utakmica. Prošle sezone sam odigrao više od 90 mečeva u sezoni, a uslijedile su i pripreme za Eurobasket, zatim kvalifikacije, a onda i početak nove sezone. Jednostavno, umor se nagomilao. Doktori će uraditi nove pretrage kako bismo bili sigurni o čemu je riječ, ali jasno je da se radi o zamoru materijala. Ipak smo svi mi ljudi, a ne mašine", kazao je Teletović, a izjavu prenosi njegov PR menager Jasmin Ligata.

Bh. košarkaš je nekoliko utakmica igrao bolestan, u želji da pomogne ekipi, ali tijelo nije izdržalo. Ipak, sada se osjeća dosta bolje.

"Dobio sam veliki broj upita o mom zdravstvenom stanju i hvala svima vama koji ste izrazili zabrinutost. Sada slijedi malo odmora, oporavak, a onda ponovo na teren, gdje mi je i mjesto", rekao je Teletović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije