Košarka

Teo: Želim u NBA, ali da tamo budem svoj

Teo: Želim u NBA, ali da tamo budem svoj
Teo: Želim u NBA, ali da tamo budem svoj

Plejmejker reprezentacija Srbije i CSKA Miloš Teodosić kaže da bi otišao u NBA ligu, ali u tim u kojem bi dobio dovoljno prostora.

“U prošlosti sam osjećao da mi igranje u NBA nije blisko, ali sada razmišljam o tome – želim da putujem u SAD, da igram u NBA i da se takmičim sa najboljima na svijetu. Možda sam sada spremniji mentalno, ali i na terenu. Znam da mogu, vjerujem u sebe i nema sumnji i premišljanja“, napisao je Teodosić u svom blogu za portal Eurohoops.

“U najboljoj sam fazi karijere, igram za osvajača Evrolige i uživam u stvari koja je najvažnija za mene još otkad sam bio dete i igrao na lokalnom terenu", uživam u košarci. Neću da rizikujem da to izgubim jer je to jedino što mi je stvarno potrebno“, dodao je srpski košarkaš.

Teodosić kaže da ne bi otišao po svaku cijenu u NBA.

“Želim da osetim da NBA tim zna moju igru, ima plan za mene i da može da me koristi u ekipi sa pravom hemijom, a da ciljevi budu visoki. Želim da pobeđujem, da budem motivisan i da osećam da treneri i organizacija veruju u mene. Važni su visoki ciljevi, igram za titule otkad sam bio dete. Znam da mogu da doprinesem, ali neću da odem samo da bih mogao da kažem da sam igrao u NBA. Potreban mi je ceo paket koji će me uzbuditi. Dakle, zavisi od ponuda i od načina na koji mi tim priđe“, piše Teo i objašnjava:

“Ako završim u NBA, želim da budem svoj – prostor na terenu je veći u poređenju sa Evropom, iskakanja na bekovima su retka, a ima i mnogo dobrih šutera i igrača koji mogu da završe u pik-en-rolu. To su sve ključevi moje igre i zato mislim da bih se lako prilagodio i prikazivao kvalitetne partije. Ne zanimaju me brojke, nije to poenta, poenta je da igram košarku i da utičem na igru svog tima, da mu pomažem“.

Priču o NBA Teodosić je zaključio rečima da je još rano, da mu ostaje sezona sa CSKA u kojoj ekipa želi da odbrani sve titule, a dio bloga bio je posvećen i reprezentaciji Srbije.

“Celo to putovanje i iskustvo iz Rija predstavljalo je nešto neverovatno za sve nas. Postigli smo naš cilj, ali iza dresa koji nosimo postoji vrlo duga tradicija, a upravo je dugotrajnost ono što se u sportu najviše računa. Novi izazov je da Srbiju zadržimo među najboljima na svetu, osvojili smo dva srebra na takmičenjima na kojima su učestvovale ekipe s cele planete, a sanjamo i o zlatnoj medalji koja bi nas još više digla u istoriji srpske košarke. Imamo još toga da ponudimo kao generacija i to ćemo dokazati", zaključio je Teodosić u blogu za Eurohoops.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije