Košarka

Teo "statirao", 12 poena Bobija – Klipersi na vrhu Zapada!

Teo "statirao", 12 poena Bobija – Klipersi na vrhu Zapada!
Foto: N.N. | Teo "statirao", 12 poena Bobija – Klipersi na vrhu Zapada!

Srpski košarkaši u redovima Los Anđeles Klipersa Boban Marjanović i Miloš Teodosić dobili su minute u utakmici svoje ekipe protiv Atlanta Hoksa.

Klipersi su savladali Hokse na gostovanju sa 127:119 i time zabilježili svoju petu pobjedu u nizu, ukupno jedanaestu u 16 mečeva.

Tim Doka Riversa je time izbio na diobu prve pozicije zapadne konferencije i izjednačio se sa Portlandom i Memfisom, koji takođe imaju učinak 11-5.

Srpski košarkaši Boban Marjanović i Miloš Teodosić imali su maltene istu minutažu, po skoro deset minuta, a to vrijeme je mnogo bolje iskoristio centar. Marjanović je šutirao 5/6 iz igre i zabilježio 12 poena, uz jedan skok. Teodosić uputio samo jedan šut ka košu protivnika, koji je promašio, a pritom imao tek dva skoka i jednu asistenciju. 

Na drugoj strani dominirao je ruki Trej Jang sa 25 poena i nevjerovatnih 17 asistencija, dok su dva igrača imala dabl-dabl. Aleks Len po 12 poena i skokova, a Dvejn Dedmon jedan poen više.

U meču između Filadelfija 76ersa i Finiks Sansa poraz je doživeo tim koji trenira srpski stručnjak Igor Kokoškov rezultatom 119:114 na gostovanju. 


Sansi su poraženi u veoma "tijesnom" meču uprkos odličnoj igri Devina Bukera koji je meč završio sa 37 poena i osam asistencija. Istakli su se još i Ti Džej Voren sa 21 poenom, kao i Diandre Ejton sa 17 poena i devet skokova. 

Filadelfiju je do pobjede vodio Džoel Embid sa 33 poena i 17 skokova. Benu Simonsu je falila jedna asistencija za tripl-dabl jer je imao i 19 poena i 11 skokova, a Džimi Batler je imao 16.

Šarlot Hornetsi su pobijedili Boston Seltikse sa 117:112 poslije nove nestvarne partije Kembe Vokera. 

Kemba je upisao 43 poena, uz pet asistencija, samo dva dana poslije "monstruoznih" 60 poena u porazu od Filadelfije nakon produžetka. 

On je, ovoga puta, donio pobjedu svojoj ekipi u veoma tijesnom meču i presudio Seltiksima trojkom pri kraju utakmice. 

Vokeru je najviše problema zadavao plej Bostona Kajri Irving koji je imao 27 poena i 11 asistencija, ipak nedovoljno da odvede svoju ekipu do trijumfa.

Indijana Pejsersi su deklasirali Juta Džez na domaćem terenu sa 121:94.

Indijanu je predvodio Hrvat Bojan Bogdanović sa 21 poenom, Domantas Sabonis imao je 19 uz po devet skokova i asistencija. Na drugoj strani odličan je bio Riki Rubio sa 28 poena, ali je ponovo podbacio Donovan Mičel (7p za 32min). 

Detroit Pistonsi su, prema očekivanjima, zabilježili lagan trijumf nad Klivlend Kavalirsima rezultatom 113:102. 

Tandem "visokih" Blejk Grifin-Andre Dramond je ponovo dominirao, i to sa dabl-dablovima – Grifin je imao 21 poen i 12 skokova, a Dramond 23 poena i 16 uhvaćenih lopti. 

Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Kolin Sekston sa 18 poena.

Sofascore резултати уживо

 

Izvor: B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije