Košarka

Teodosić i Bogdanović među kandidatima za evropskog igrača godine

Teodosić i Bogdanović među kandidatima za evropskog igrača godine
Teodosić i Bogdanović među kandidatima za evropskog igrača godine

BEOGRAD- Košarkaški reprezentativci Srbije Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović nalaze se među 10 kandidata za evropskog igrača godine, u tradicionalnom izboru FIBA Evropa

Kandidati su izabrani na osnovu prikazanih igara i osvojenih trofeja u klubu i reprezentaciji tokom 2014, a pored Teodosića i Bogdanovića u konkurenciji za nagradu su Alesandro Đentile (Italija), Boris Dijao (Francuska), Dirk Novicki (Njemačka), Goran Dragič (Slovenija), Jonas Valancijunas (Litvanija), Pau Gasol (Španija), Serhio Rodriges (Španija) i Toni Parker (Francuska).

U konkurenciji za izbor najboljeg mladog košarkaša nalazi se i srpski reprezentativac Stefan Peno, a kandidati su još Aleksandar Vezenkov (Bugarska), Čedi Osman (Turska), Dario Šarić (Hrvatska), Domantas Sabonis (Litvanija), Dragan Bender (Hrvatska), Federiko Musini (Italija), Janis Antetokumpo (Grčka), Jusuf Nurkić (BiH) i Svjatoslav Mihajluk (Ukrajina).

Reprezentativka Srbije Ana Dabović u konkurenciji je za najbolju košarkašicu godine, a kandidatkinje su još Alba Torens (Španija), Alina Jagupova (Ukrajina), Sančo Litl (Španija), Selin Dume (Francuska), Sandrin Gruda (Francuska), Jevgenija Beljakova (Rusija), Isil Alben (Turska), Lara Sanders (Turska) i Jelena Leučanka (Belorusija).

Glasanje na sajtu FIBA Evropa traje do 16. januara, a prošlogodišnji dobitnici priznanja su Parker (najbolji košarkaš), Šarić (najbolji mladi košarkaš) i Litl (najbolja košarkašica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije