Košarka

Tijesna pobjeda Partizana u posljednjoj sekundi

Tijesna pobjeda Partizana u posljednjoj sekundi
Tijesna pobjeda Partizana u posljednjoj sekundi

Košarkaši Partizana pobijedili su sa 65:64 u Njemačkoj na gostovanju protiv Ludvizburga u prvom kolu FIBA Lige šampiona. Crno-bijeli su bili na ivici ponora, ali je u posljednjem napadu Stefan Birčević postigao poen poslije sjajne akcije i donio je pobjedu crno-bijelima.

Partizan je veoma loše počeo meč i Ludvizburg je poslije prvih pet minuta stekao dvocifrenu prednost, koja je u jednom momentu iznosila 11 poena. Ipak, poslije tajm-auta Aleksandra Džikića brzo su se trgli igrači Partizana i zaigrali mnogo bolje u odbrani, a proradio je i napad. Do kraja poluvremena su uspjeli da isptope prednost, a na kraju i da povedu sa dva poena razlike i prvi period igre su dobili sa 18:16.

Drugu dionicu crno-bijeli su počeli mnoog bolje. Odbrana je bila sve bolja, pa se igrači Ludvizburga nisu snašli i imali su svega nekoliko poena poslije pet minuta igre, dok je Partizan stigao do prednosti od +8. Ipak, brzo je uslijedio odgovor Nijemaca, koji su do pred sam kraj poluvremena imali poen razlike. Ipak, Partizan je zadržao prednost poslije trojke Vanje Marinkovića u posljednjoj četvrtini.

Poslije petnaestominutne pauze, Džikićevi igrači su zaigrali još bolje. Razlika je počela da raste od starta treće četvrtine, a poslije mini serije Birčevića, koji je u dva napada postigao šest poena stigli su do dvocifrene razlike. Održavali su je do samog kraja, ali je Ludvizburg uspio da smanji posle nekoliko dobrih akcija i treća četvrtina je završena rezultatom 52:46 za Partizan, iako je igra crno-bijelih bila takva da su zaslužili veću prednost pred početak odlučujuće četvrtine.

Partizan je u posljednjoj četvrtini uspio da održava prednost od pet poena do 35. minuta, ali je onda usledila kriza u igri i nekoliko minuta nije bilo poena za crno-bijele. Ludvizburg je uspio da preokrene rezultat na 61:60, pa je Stefan Birčević pogodio veoma važnu trojku i vratio prednost.

Ipak, potom je Ludvizburg takođe uzvratio trojkom i ponovo poveo, a Ratkovica izgubio loptu poslije lošeg pasa. Ostalo je 38 sekundi do kraja a Ludvizburg je imao prednost. Promašili su, ali je Ludvizburg došao do ofanzivnog skoka, pa je Partizan došao do veoma teške sitaucije na 14 sekundi prije kraja.

Ipak, Birčević je poslije sjajne akcije donio Partizanu pobjedu u posljednjoj sekundi.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije