Košarka

Titula na talonu

Titula na talonu
Titula na talonu

Finalna serija plej-ofa ABA lige počinje u subotu (21 čas) u "Pioniru", gdje će Crvena zvezda ugostiti Cedevitu.

Oba tima su plasmanom u finale ovjerila vizu za Evroligu naredne sezone, ali ni Beograđani ni Zagrepčani ne misle tu da se zaustave. Ambicije su im šampionske, što se može zaključiti i iz izjava uoči prvog okršaja.

"Završili smo ligaški deo kao prvi i mislim da smo favoriti. Ne bežimo od te uloge, kao što je njihov trener i rekao. Treba da iskoristimo prednost domaćeg terena i posle toga nam u teoriji treba jedna pobeda u gostima. Naravno, sve je to lepo u teoriji, ali treba to pokazati i na terenu. Bićemo maksimalno spremni i motivisani, želimo da vidimo prstenje na svojim rukama", naveo je Kalinić.

Reprezentativac Srbije ima samo riječi hvale za protivnika.

"Gostuje nam sjajna ekipa. Pobedili su Budućnost u teškoj seriji i dokazali da su zaista druga ekipa po snazi u Jadranskoj ligi. Očekujem dobru utakmicu, kvalitetnu igru i, ne mogu da kažem našu pobedu, ali imali smo više vremena da se spremimo i nadam se trijumfu", rekao je Nikola Kalinić, krilni košarkaš Crvene zvezde, i dodao:

"Cedevita je odlično sastavljena ekipa. Neki se dugo znaju, još iz mlađih kategorija, kao što Bilan, Babić, Delaš... Pri kraju sezone pridružili su im se i Barać i Tomas, koji su doneli novu dimenziju njihovoj igri, prije svega iskustvo i mirnoću."

Roko Leni Ukić, iskusni košarkaš Cedevite, kaže da je još pod utiskom odlične igre i pobjede u Podgorici, kojom je njegova ekipa osigurala nastup u Evroligi.

"Još sam pod jakim utiskom zbog uspjeha koji smo ostvarili. Imali smo dosta problema tokom sezone, a bilo ih je mnogo i u polufinalnoj seriji. Gubili smo 2:0, bili smo u podređenoj situaciji i prilično daleko od cilja koji smo zacrtali na početku sezone. Mnogi su nas i otpisali. Sve to je ostvareni uspjeh učinilo još dragocjenijim. Da ne bude zabune, nismo zadovoljili sve naše apetite. Nećemo u finalnu seriju ući samo da bismo učestvovali. Na talonu je titula i treba se boriti za nju", rekao je Ukić.

Nakon svega viđenog u ovoj sezoni, Crvena zvezda slovi za favorita, a s tim se slaže i Ukić:

"Zvezda je bila dominantna tokom ligaškog dijela, realitvno lako su dobili Partizan. Pored toga, izborili su i plasman u top 16 fazu Evrolige. U svom sastavu imaju sjajnog Bobana Marjanovića, koji je trenutno u evropskih top 15 sigurno. Na osnovu svega navedenog, moglo bi se zaključiti da smo se predali, ali nije tako. Imamo i mi svojih aduta i napašćemo Zvezdu s ciljem da je iznenadimo na njenom terenu".

Druga utakmica igra se već u nedjelju (20.30), takođe u "Pioniru", a onda se serija seli u Zagreb (29. i 30. april). Eventualna majstorica na programu je 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije