Košarka

Tri zvjezdice za uličnu trku "Prnjavor 2018"

Tri zvjezdice za uličnu trku "Prnjavor 2018"
Foto: N.N. | Tri zvjezdice za uličnu trku "Prnjavor 2018"

Međunarodna ulična trka "Prnjavor 2018" od ove godine će ponosno nositi status tri zlatne zvjezdice, koji je dobila od Evropske atletske asocijacije (EAA).

"To je veliko priznanje za nas. Koliko je važan ovaj status, govori podatak da viši rang, odnosno pet zlatnih zvjezdica u BiH ima samo Vidovdanska trka u Brčkom", rekao je Željko Petrović, predsjednik Atletskog kluba Prnjavor i dodao:

"Za tri zvjezdice staza mora biti premjerena, mora imati dobro obezbjeđenje, dostupnost Hitne pomoći, finansijski fer-plej, elektronsko mjerenje vremena, volontere... Sada imamo veći renome u EAA, pa ćemo lakše dovesti bolje takmičare, što će biti bolje i za nas kao klub i, naravno, za Prnjavor".

Naredna trka je 30. marta u sklopu proslave Dana opštine Prnjavor, a doći će ekipa iz Kenije. Najavljeni su i nastupi Elzana Bibića iz Srbije i Amele Terzić iz Srbije.

U Prnjavoru su srećni sa tri zvjezdice, ali priznaju da im je u mislima i broj pet.

"Razmišljamo i o pet zlatnih zvjezdica, ali za taj status je potrebno ispuniti veće uslove. Sada nam je prvi cilj da zadržimo ove tri zvjezdice", istakao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije