Košarka

Trijumf na krilima Gordića

Trijumf na krilima Gordića
Trijumf na krilima Gordića

Košarkaška reprezentacija BiH u nedjelju je savladala Crnu Goru sa ubjedljivih 80:67, te tako osvojila međunarodni humanitarni turnir, koji je od 18. do 20. jula igran u Sarajevu.

Sjajnu partiju u dresu naše selekcije pružio je Nemanja Gordić, koji je susret okončao sa 28 poena.

Zanimljivo, u ovom susretu, za razliku od prethodna dva sa Bjelorusijom i Italijom, selektor Duško Ivanović odlučio je odmoriti kapitena Mirzu Teletovića, koji nije odigrao niti minute. Vrijedi spomenuti da je Gordić proglašen najboljim igračem turnira.

Susret je bio veoma zanimljiv i sve do posljednjeg perioda nije se moglo naslutiti da će BiH na kraju upisati ubjedljivu pobjedu. Na poluvremenu Crnogorci su vodili 33:32, a u četvrtu četvrtinu ušlo se sa neriješenih 51:51. Uslijedila je furiozna završnica bh. košarkaša. Gordić i Elmedin Kikanović bili su nezaustavljivi u napadu, priključili su im se Draško Albijanić, Nemanja Mitrović i Milan Milošević za ubjedljivih 80:67.

Ivanovićevi izabranici turnir su zaključili sa dvije pobjede i jednim porazom. Savladani su Bjelorusija (85:60) i Crna Gora, dok je od BiH jedino bolja bila Italija (70:75). Nakon turnira jasno je da je otpao Amerikanac Di Džej Kuper zbog povrede pete, pa se tako lista povrijeđenih igrača još proširila. Ranije su otpali Nihad Đedović, Filip Adamović, Dalibor Peršić i Miroslav Todić.

Od danas bh. tim bi trebalo da bude jači za četvoricu igrača mlade reprezentacije. Seniorima će se priključiti Jusuf Nurkić, Stefan Glogovac, Adin Vrabac i Nedim Buza, dok će stručni štab pojačati Alen Abaz, selektor U-20 selekcije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije