Košarka

Tripl-dabl Karija i ubjedljiva pobjeda Golden Stejta

Tripl-dabl Karija i ubjedljiva pobjeda Golden Stejta
Tripl-dabl Karija i ubjedljiva pobjeda Golden Stejta

Ekipa Golden Stejt Voriorsa pobijedila je Klivlend Kavalirse sa 132:113 i tako povela sa 2–0 u seriji protiv aktuelnog šampiona u finalu NBA lige.

Izabranici Stiva Kera odigrali su preslikanu utakmicu kao i prvu, pošto su u drugom poluvremenu uspjeli da slome ljutog protivnika.

Lebron Džejms ponovo nije imao dobru podršku saigrača, osim Kevina Lava, koji je odigrao na zavidnom nivou. Na drugoj strani, nevjerovatnu utakmicu odigrali su Durent, Kari i Tompson koji su ubacili 87 od 132 poena.

Uz to plejmejker Voriorsa uspio je da ostvari i tripl-dabl pošto je ostvario učinak od 32 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Na kraju treće dionice bilo je +14, što nije garantovalo mirnu završnicu Golden Stejtu, međutim predvođeni odličnim Durentom i Karijem nisu dali nikakvu šansu gostima iz Ohaja.

Do kraja utakmice razlika je samo rasla, a konačnih 132:113 postavio je košem za tri poena Jan Klark. Serija se sada seli u Ohajom gdje će odigrati naredne dvije utakmice.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Kevin Durent sa učinkom od 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, pomenuti Kari je imao tripl-dabl, dok je najboljiu plej-of utakmicu ove sezone odigrao Klej Tompson ubacivši 22 poena.

Kod gostiju tripl-dabl ostvario je i "Kralj" Džejm sa 29 poena, 14 asistencija i 11 skokova, međutim to je bilo nedovoljno pošto je izostala pomoć ostalih igrača. Odlično prvo poluvrijeme odigrao je Kevin Lav, a utakmicu je na kraju završio sa 27 poena i 7 skokova, dok je slab meč imao Kajri Irving upisavši 19 poena uz šut iz igre osam od 23.

NBA finale, raspored utakmica:

Golden Stejt - Klivlend 113:91

Golden Stejt - Klivlend 132:113

8. jun 03:00 Klivlend - Golden Stejt

10. jun 03:00 Klivlend - Golden Stejt

*13. jun 03:00 Golden Stejt - Klivlend

*16. jun 03:00 Klivlend - Golden Stejt

*19. jun 03:00 Golden Stejt - Klivlend

*ako bude bilo potrebno

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije