Košarka

U Busovači košarkaški dan D

U Busovači košarkaški dan D
Foto: N.N. | U Busovači košarkaški dan D

Najavljeni start košarkaškog prvenstva BiH prvobitno je bio najavljen za 13. oktobar, zatim je odgođen za sedam dana, a sada nije isključeno da se ni ovog vikenda neće igrati utakmice prvog kola Lige 12, iako je većina klubova za to da se košarkaška lopta konačno zakotrlja ove nedjelje. Početak nove sezone najprije će ovisiti od ishoda vanredne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza BiH, koja je zakazana za subotu u 11 sati u Busovači.

Vanrednu sjednicu Skupštine inicirao je Košarkaški savez Republike Srpske, čiji su predstavnici zamrznuli status u KS BiH zbog, kako su istakli, kršenja Statuta KS BiH od strane pojedinih organa KS BiH i nepostojanja legitimno izabranog UO KS BiH. Upravo bi ova Skupština trebalo da verifikuje novi upravni odbor čiji bi član trebalo da postane proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović. Takođe, spominje se da će doći i do nekih promjena u Statutu KS BiH, a jedna od tema biće i izbor novog generalnog sekretara za čiju poziciju se prijavilo, kako smo saznali, tri kandidata. 

"Ne bih želio ništa prejudicirati šta će se desiti. Bitno je da se sjedne i počne razgovarati o problemima", kaže izvor "Nezavisnih" uoči subotnje sjednice.

Bilo da liga startuje u nedjelju ili ne, izvjesno je da u njoj neće nastupiti Igokea, koja kao učesnik regionalne ABA lige želi da se priključi u samoj završnici, Ligi 6, a koja se našla u žrijebu za Ligu 12. Pojavila se informacija da postoji odluka da "igosi" moraju igrati domaće takmičenje, ali ona je na jednoj od sjednica UO stavljena van snage s obzirom na to da nikad nije bila ni validna.  U prvom kolu najavljenom za 21. oktobar trebalo bi da se sastanu: Spars - Gradina (18), Bratunac - Kakanj (18), Široki - Vogošća (18), Mladost - Zrinjski (19), Sloboda - Bosna Royal (19.30), Student - Igokea (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije