Košarka

"Uključi se i zaigraj", u organizaciji OKK Borac, sutra u Banjaluci

"Uključi se i zaigraj", u organizaciji OKK Borac, sutra u Banjaluci
Foto: Ilustracija | "Uključi se i zaigraj", u organizaciji OKK Borac, sutra u Banjaluci

Suština je da se Borac sa mladim domaćim igračima iz Banjaluke jednog dana vrati na stare staze slave iz devedesetih godina prošlog i prvih godina ovog vijeka, kada su se igrala evropska takmičenja i regionalna liga.

Rekao je ovo Nenad Ignjatić, predsjednik Upravnog odbora OKK Borac, koji sutra u Banjaluci u sklopu događaja "Uključi se i zaigraj", želi da istakne plan i projekte kluba za naredni period, kao i prikupljanje finansijskih sredstava za pomoć klubu.

"Javlja se dosta privrednih subjekata koji žele da prisustvuju na ovom događaju i pomognu koliko mogu, ali hajde da kažem da donatorski dio nije primaran već je želja da javnosti prikažemo projekte koje želimo da uradimo u narednom periodu. Tu su oživljavanje klupskog sajta, uređenje klupskih prostorija, kao i ideja da se vrati onaj stari originalni KK Borac, koji je najstariji klub u BiH, iz kojeg je nastao OKK Borac. Želimo i da organizujemo meč povodom 70 godina KK Borac u avgustu, nismo još sigurni za ime ekipe sa kojom bi se igralo, ali želja je da dovedemo renomiranog protivnika iz regiona", rekao je Ignjatić.

OKK Borac je prethodnu sezonu završio na osmom mjestu Prve lige Republike Srpske sa omjerom od 12 pobjeda i 14 poraza.

"Uzevši u obzir da je ekipa bila sklopljena isključivo od mladih Banjalučana, koji su igrački napredovali, moram da budem zadovoljan iako smo u jednom trenutku imali i rezultatsku krizu uslovljenu povredama. Izuzetno sam zadovoljan odzivom publike koja je prepoznala našu želju i rad i na nekim utakmicama nas je pratilo i 1500 ljudi", kaže funkcioner Banjalučana i dodaje da je u narednoj sezoni plan da se napravi iskorak:

"Upravi je nakon završetka prošle sezone već počela nova i ažurno se radi da obezbijedimo stručnom štabu i ekipi što bolje uslove za normalna rad. Želimo da budemo konkurentni sa ostalima, da nam ne bude cilj opstanak već da budemo u gornjem dijelu tabele. Ulazak u plejof Prve lige RS bio bi idealan u narednoj sezoni."

Ignjatić je kazao i da je primat da glavni igrači budu iz Banjaluke i okoline i da igrači iz drugih sredina nadopunjavaju tim na pozicijama na kojima bude deficitaran i tako prave razliku.

Događaj "Uključi se i zaigraj" održaće se sutra u hotelu "Jelena" u Banjaluci, od 19 časova. Ulaznica za donatore plaćaće se 200 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije