Košarka

Velić: Kruna je naša

Velić: Kruna je naša
Velić: Kruna je naša

Iako su mnogi mislili da će košarkaši Široki WWina u finalnoj seriji plej-ofa BiH lako izaći na kraj s Igokeom, to se nije dogodilo.

Nakon četiri utakmice rezultat je 2:2 i o šampionu BiH za ovu sezonu odlučivaće majstorica u nedjelju u "Pecari".

Za Ivana Velića, trenera Širokobriježana, koji su oduševili region u ABA ligi, nije nikakvo iznenađenje što ih je Igokea dovela do pete utakmice.

"Za mene ovakav razvoj stvari u finalnoj seriji nije nikakvo iznenađenje. I ranije sam govorio da će ovo za nas biti možda i najteža finalna serija na putu do naslova šampiona. Igokea je dosta iskusna ekipa, koja ove sezone nema puno stranaca, koji obično padaju pri kraju sezone. Uz to, u finale su ušli potpuno rasterećeni, tako da su nam stvorili dosta problema. Na kraju krajeva savladali su nas dva puta na njihovom terenu", priča Velić i nastavlja:

"U četvrtoj utakmici je sve bilo kako smo očekivali. Međutim, iznenadila me moja ekipa koja nije znala na agresivnu i prljavu igru protivnika odgovoriti istom mjerom. Znali smo šta nas čeka, a odgovorili smo tek u drugom dijelu kada je bilo kasno. Čeka nas majstorica. Uvjereni smo da smo bolji i da možemo slaviti pred punim tribinama. Nema nikakvog pretjeranog pritiska. Nama je gušt igrati pred našom publikom, pa će tako biti i u nedjelju. Da mi je neko prije početka sezone rekao da ćemo imati ovakve rezultate mislio bih da je lud. Ostalo je još da sjajnu sezonu okrunimo titulom i proslavimo je sa našim navijačima", završio je Velić.

Jedan od najboljih igrača Igokee u finalnoj seriji je Miloš Komatina, koji pruža standardno dobre partije protiv Široki Wwina. Sjajni košarkaš ističe da njegova ekipa može da dođe do trijumfa i tako se okiti titulom.

"Oni su favoriti u odlučujućem meču, ali smo pokazali da možemo da se nosimo s njima i mislim da možemo do trijumfa. Igraju na domaćem terenu, ali to ništa ne znači jer smo mi sve bolji i bolji kako serija odmiče. Moramo da uđemo maksimalno u meč i siguran sam da će biti neizvjestan susret", rekao je Komatina i zatim dodao:

"Moramo da odigramo jako u odbrani i pametno u napadu. Nadamo se da će nam ići i šut za tri poena, što može da bude i presudan faktor u ovom susretu".

Komatina je istakao da je atmosfera u ekipi odlična i da su svi zadovoljni:

"Obezbijedili smo plasman u Regionalnu ligu i to je najbitnije. Još samo da osvojimo titulu i sezona će biti u potpunosti uspješna".

Majstorica u dvorani "Pecara" igraće se u nedjelju s početkom u 20.15 uz direktan TV prenos na BHT 1.

Dosadašnji šampioni

1998. - Široki, 1999. - Bosna, 2000. - Borac, 2001. - Igokea, 2002. - Široki, 2003. - Široki, 2004. - Široki, 2005. - Bosna, 2006. - Bosna, 2007. - Široki, 2008. - Bosna, 2009. - Široki, 2010. - Široki, 2011. - Široki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije