Košarka

Veliko interesovanje za utakmicu BiH - Švedska

Veliko interesovanje za utakmicu BiH - Švedska
Veliko interesovanje za utakmicu BiH - Švedska

ZENICA - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će, u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015, u zeničkoj Gradskoj areni odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Švedske.

Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, jer će najbolji košarkaši BiH i Švedske nastupiti kao "humane zvijezde" obzirom da će sav prihod od ulaznica, koje se mogu kupiti po jedinstvenoj cijeni od 5 KM, biti uplaćen u fond za pomoć građanima BiH čija su domaćinstva stradala u nedavnim poplavama i klizištima.

Na parketu Gradske Arene u Zenici pojaviće se nova sjajna bh. generacija, predvođena NBA zvijezdama Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem, i selektorom Duškom Ivanovićem, što nagoviještava sjajnu sportsku predstavu.

Prema riječima Feđe Jovanovića, predsjednika Regionalnog košarkaškog saveza Zenica, za utakmicu vlada dobar interes javnosti mada je vrijeme odmora.

"Ovo je idealna prilika da ljubitelji košarke vide dva NBA igrača i ostale naše zvijezde na našem parketu, ali i da kupovinom ulaznice pomognu građane koji su u poplavama i klizištima ostali bez domova", kaže Jovanović.

Očekuje se i dolazak nekoliko većih grupa ljubitelje košarke iz drugih gradova, a ulaznice se mogu kupiti na nekoliko prodajnih mjesta u gradu - na Kamenitom mostu, u Tržnom centru "Džananović", u Gradskoj Areni i u više ugostiteljskih objekata u Zenici.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Švedska počinje u 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije