Košarka

Vežite se, polijeće Vlade Divac

Vežite se, polijeće Vlade Divac
Vežite se, polijeće Vlade Divac

Srpski košarkaški as Vlade Divac biće naredni poznati Srbin čije ime će ponijeti jedan od aviona iz flote srpske nacionalne avio-kompanije "Er Srbija".

Divac je izabran zbog svog svjetskog uspjeha u sportu i velikog humanitarnog rada. Ova odluka dio je programa "Žive legende", kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima, čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovijete s novim brendom srpskog avio-prevoznika, saopšteno je iz "Er Srbije". Divac je izjavio da je počastvovan izborom "Er Srbije" i da se nada da će ovo priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe djece u Srbiji.

"Ponosan sam što će moje ime biti povezano s 'Er Srbijom', koja daje veliki doprinos našoj zemlji i celom regionu. Ona je posvećena svom cilju, bez obzira na izazove na koje nailazi. To ovu kompaniju čini savršenim partnerom s kojim želim da predstavim pravu sliku o Srbiji", rekao je Divac.

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić rekao je da je Vlade Divac ličnost koja se afirmisala u svijetu sporta, ne samo u Srbiji već širom planete:

"Divčeva izuzetna sportska karijera, kao i njegov humanitarni rad podudaraju se s vizijom 'Er Srbije' kao budućeg regionalnog lidera u svijetu vazduhoplovstva."

Divac je od 2009. godine predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, a u karijeri je imenovan za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi i bio je među prvim evropskim košarkašima koji su prešli u NBA ligu. Veći dio karijere Divac je proveo u NBA ligi igrajući za Los Anđeles Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse. Kao prvi igrač van SAD koji je igrao na više od 1.000 utakmica NBA lige, Divac je među šest igrača u istoriji ove lige koji je zabilježio 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada, a ušao je i u "Ol star" selekciju NBA lige. Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem Fondacije "Omladinski fondovi" 1997. godine, zatim Fondacije "Ana i Vlade Divac" 2007. godine, čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica u Srbiji i unapređenje položaja djece i mladih.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda da svoje ime avionu iz flote "Er Srbije".

"Er Srbija" će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije